Utflyttede sunnmøringer med hjerte sitt i AaFK gir klubben det de kaller en «overlevelsesgave».

– Siden AaFK har kommet i svært vanskelig situasjon i eliteserien følte jeg for å gi en hjelpende hånd. Du kan se på denne dugnadsgaven til AaFK som en akutt hjertestarter for livsviktige trepoengere, sier tekstforfatter Arild Traa.

Valderøyingen, som bor i Bergen, har et stort hjerte for Aalesunds Fotballklubb. Som også komiker Terje Sporsem har.

– Jeg satte meg ned i forrige uke og skrev teksten «Kampen for å overleve». Den mailet jeg til Terje midt på natta. Og jeg sendte også mailen til andre, blant annet produsent Rune Berg som er kjent for arbeidet med blant annet The Margarets og Number Seven Deli, forteller Arild Traa til smp.no.

Kjapp respons

Traa fikk umiddelbar respons, og Sporsem oppsøkte Berg i et studio på Kolbotn der han med stor lidenskap leste inn Traas tekst, som handler om «mennesket, livet, Ålesund, Sunnmøre. Og ikke minst fotballklubben AaFK».

Som Traa velger å uttrykke seg om sin tekst.

– Vi har også engasjert den unge frilansfotografen Martin Giskegjerde (17) som er svært dyktig. Han skal filme forskjellige sekvenser som skal bli til en video. Den får verdenspremiere på Color Line Stadion 18. september, sier Traa videre med entusiasme i stemmen.

Den sistnevnte dato får AaFK besøk av Strømsgodset og da håper Traa og hans medhjelpere at tangotrøyene lar seg inspirere til å hanke inn viktige poeng i innspurten av eliteserien.

Dugnad

– Det er viktig å få med at alt rundt denne videoen gjøres på dugnad. Number Seven Deli skal stå for musikken, sier Arild Traa.

Han gir ros til alle involverte og i AaFK har de mottatt denne håndsrekningen med stor takk.

– Jeg har snakket med markedssjef Kjell Slinning i AaFK som var svært begeistret, sier Arild Traa.

I de nærmeste dager skal frilansfotograf Giskegjerde rundt om i byen og distriktet for å innhente korte sekvenser som altså skal brukes til videoen. Den er en gave til både spillerne, klubben og supportere som er glade i AaFK.