Hauger ble nummer seks i Barcelona under kvalifiseringen i Formel 2.

Den norske Red Bull-junioren starter dermed nummer fem i sprintløpet lørdag, mens han starter fra sjette beste startposisjon i søndagens hovedløp.

– Dette er en opptur. Nå har han to gode muligheter til å sanke poeng, sier Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

– Der er den gode gamle Dennis vi kjenner tilbake. Nå er han blant de raskeste.

Men Hauger var ikke fornøyd med manøveren – som du kan se øverst i saken – til rival Théo Pourchaire underveis i kvaliken. Sistnevnte har fredag kveld fått straff av FIA.

Mens Pourchaire var på en ut-runde og Hauger kjørte for ny bestetid, hindret franskmannen Hauger fra å kunne sette ny bestenotering.

«Etter en avgjørelse fra dommerne, blir ART Grand Prix-føreren straffet for at han kjørte unødvendig sakte», står det på Formel 2s nettsider.

Pourchaire må – som følge av straffen – starte tre plasser bakover på griden i sprintløpet (nummer ni). Det betyr at Hauger ikke drar noe fordel av straffen til franskmannen.

Hauger var tydelig på at han synes det var en straff i forkant av dommeravgjørelsen.

– Jeg var på en ny pushrunde, og det hadde nok tvilsomt vært en bedre runde tenker jeg. Vi prøvde, men fikk ikke muligheten, sier Hauger i et intervju med Viaplay.

Både Hauger og teamkamerat Daruvala gikk tidlig ut av hver sin bil med over ti minutter igjen av kvalifiseringen.

– Litt usikker på om vi valgte riktig metode, mener Hauger og forklarer:

– Vi burde kanskje ha ventet litt lengre i pitlane før vi kjørte det siste forsøket, men det hadde uansett ikke gitt beste startspor. 6. plass er greit. Nå gjelder det bare å være smart i begge løpene og ta best mulig vare på dekkene, sier 20-åringen som påpeker at det ble kjøligere underveis i kvalifiseringen.

– Godt å få en grei start på helgen, sier nordmannen.

Fredagens kvalifisering er en solid opptur – sett med norske øyne.

Hauger ble nemlig nummer 17 i kvalifiseringen i Monaco, som ga nordmannen et vanskelig utgangspunkt foran sprint- og hovedløpet forrige helg.

Hauger reddet seg likevel godt inn med en femteplass i hovedløpet.

Oliver Bearman vant kvalifiseringen.