– Jeg vil si takk til mange mennesker i dag. Først og fremst til det medisinske apparatet rundt Sogndal fotball. Uten dem hadde jeg ikke levd i dag, skriver Emil Pálsson på sin Instagram-konto.

Mandag kveld falt Emil Pálsson om på banen under kampen mellom Sogndal og Stjørdals-Blink med hjertestans. Han ble vellykket gjenopplivet på banen.

Livreddende behandling ble iverksatt i løpet av kort tid, islendingen ble fløyet til Haukeland sykehus i Bergen og var ved bevissthet da han ble transportert bort.

– Til alle spillere og publikum på arenaen, for å samarbeide uten panikk, vil jeg si takk. Min familie, som har stått ved min side, og fløyet ned fra Island - det har vært uten sidestykke.

– Jeg er røt av alle meldingene jeg har fått og de positive tankene jeg har fått fra steder rundt omkring i verden de siste dagene. Det har holdt meg og familien min gående, fortsetter Pálsson.

I syv år har klubblege Anders Rosø (39) vært i beredskap under Sogndals hjemmekamper. Mandag kveld ble det alvor, da hjemmelagets Emil Pálsson (28) falt om med hjertestans.

– I slike situasjoner går man inn i rolle det er drillet mye på. Det blir som å jobbe på autopilot, sa Rosø til VG onsdag.

– Jeg så ikke at Emil falt, men det gjorde dommeren. Han viftet med armene og virket oppkavet. Vi skjønte raskt at det var alvorlig.

Etter det VG ser fra TV-bildene, tok det syv sekunder fra dommeren vinket på hjelp, til fysioterapeut Sondre Jakobsen var ved spilleren som lå nede.

Da Rosø kom ut på gressmatten, konstaterte han raskt at Pálsson hadde fått hjertestans, sier han.