Etter hver Start-kamp dette året, skal Daniel Aase analysere det som foregår ute på banen. Denne gang har han plukket ut fire spillere som imponerte, og én som han mener må gå i seg selv før seriestart.

Mohammed El Makrini

En klassespiller som holder godt eliteserienivå. Jeg får følelsen av at det laget som har ham på laget vinner internkampene. Dominerer midtbanen fullstendig, er gjør seg alltid tilgengelig for midtstopperne. Noe som gjør at frispillingen fungerer godt. Har en fin relasjon til Joackim Jørgensen i den fasen av spillet.

Eman Markovic

Nok en gang en av banens beste spillere. Tross sin unge alder (20) tar han nesten utelukkende gode valg med ball. Jobber knallhardt begge veier og er garantert blant spillerne med flest spintmeter på banen. Når han i tillegg krydrer dette med en verdensklassescoring fra distanse og en assist til Emil Pedersen viser han nok en gang hvilken nøkkelspiller han er blitt.

Mikael Ugland

Tilbake etter langtidsskade. Det var et meget gledelig gjensyn. Mikael var hele tiden på jakt etter å bli involvert, hadde flere gode skudd, gode vendinger og en lekker tunell på kompisen Jesper Daland. La absolutt inn en god søknad for å konkurrere med landslagsutatte Belli Moldskred (for Nicaragua) om den venstre indreløperrollen.

Levi Eftevaag

16 åringen har noe sjeldent ved seg. Han er kvikk, har god forståelse og kommer seg ut av vanskelige situasjoner med ball. Eftevaag er en av de mest spennende unge spillerne fra Sørlandet på noen år. og viser Joey Hardarson at han absolutt har noe på dette nivået å gjøre. Topper en god prestasjon ved å være på rett sted til rett tid å sette inn en retur fra Amund Wichne i det åpne målet.

Andri Trygvasson

Bordet er dekket for Andri Trygvasson som høyrekant i Start. Han har knapt konkurrenter, og selv om han ikke har levert noe som helst i løpet av de tre årene han har vært i klubben, er det knyttet forventninger til islendingen foran årets sesong. Glimtvis ser man hvilke kvaliteter han har, men Andri burde kikke over til motsatt kant for å se hvordan man skal løse kantrollen. Der Markovic gang etter gang vinner baller og setter i gang angrep for laget sitt, stopper Trygvasson opp og slår ut med armene. Denne innstillingen er for meg uforståelig og må endres på om han skal bli den spilleren mange håper på.

Kampfakta:

Start gult – Start svart 1–3

0–1: Emil Pedersen (1) 1–1: Joackim Jørgensen (selvmål 18) 1–2: Eman Markovic (20). 1–3: Levi Eftevaag (38)

Slik startet lagene.

Start gult:

Amund Wichne - Sander Sjøkvist, Vegard Bergan, Jesper Daland, Kristoffer Tønnessen - Eirik Schulze, Jakob Ugland, Elias Nahiry - Adeleke Akinyemi, Martin Ramsland, Andri Tryggvason.

Start svart:

Jasper Silva Thorkildsen - Altin Ujkani, Peter Reinhardtsen, Joackim Jørgensen, Henrik Robstad - Levi Eftevaag, Mohamed El Makrini, Mikael Ugland - Mikael Baisotti, Emil Pedersen, Eman Markovic

Foto: Jim Rune Bjorvand