Kvinnene og herrene kjørte samme super-G-løype mandag, og Røa ble faktisk slått av begge de to norske damene på start.

Fartsløperen fra Heming klokket inn på tiden 1:22.86. Det er 28 hundredeler tregere enn Ragnhild Mowinckel og hele 43 hundredeler bak Kajsa Vickhoff Lie.

– Jeg møtte ikke opp i dag. Jeg var ikke komfortabel nok og ga ikke nok gass, sier Røa til VG.

Hadde Røa kjørt kvinnenes renn, hadde han ikke kommet høyere enn 12. plass.

Begge de norske jentene leverte en god super-G-omgang og har gode forutsetninger før slalåmdelen.

– Det var nok et steg i riktig retning, men det er enkelte partier jeg fortsatt sliter med. En grei gjennomkjøring som jeg er fornøyd med at jeg klarer å fortsette å slippe meg litt mer fri i, sa Mowinckel til VG etter målgang.

Lagvenninne Kajsa Vickhoff Lie er fornøyd med super-G-delen, men ser på sjansene for medalje som små når hun skal ut på slalåmskiene.

– Det er rundt fem slalåmspesialister som ligger rundt meg og lurer. Jeg må kjøre mitt livs slalåm om jeg skal ha sjanse, sier hun til VG.

Røa startet som nummer 27 i super-G-delen, men kan ikke skylde på sitt sene startnummer, for fem løpere etter han kom canadiske James Crawford (23) og kjørte inn til førsteplass på tiden 1:19.95.

Kvinnenes raskeste var hjemmehåpet Federica Brignone (30) som leverte tiden 1:22.11. Det er 2.16 sekunder tregere enn Crawford.

Heming-løperen endte på 31. plass i super-G-delen av superkombinasjonen og har et vanskelig utgangspunkt før slalåmdelen.

– Jeg skal prøve å finne tempo så fort som mulig og bare dunke på, så får vi se, sier Røa.

Det er ikke bare Røa som hadde en dårlig dag på jobben i dag. Lagkompis Kjetil Jansrud (35) kjørte ned til 12. plass i super-G-delen, men måtte trekke seg fra slalåmdelen grunnet sterke ryggsmerter etter fartskonkurransen.

Dermed er det kun Henrik Røa som skal forsvare Norges ære i andreomgangen.