I verste fall kan de to jentene risikere å måtte reise tilbake til USA uten å ha fått sparket en ball i kamp for Fortuna, frykter Fortuna-leder Ane Guro Skaare-Rekdal.

Følg kampen DIREKTE: Medkila IL - Fortuna Ålesund fra kl 16

– NFFs Stein Pedersen sa til meg fredag at han fryktet at denne saken ikke ville gå gjennom i UDI. Noe som provoserer meg enormt, for vi har vært veldig nøye på å følge alle de råd vi har fått fra NFF, UDI, Høyskolen i Ålesund og politiet i byen. Problemet nå er blant annet at vi ikke får prate med saksbehandleren i UDI, så akkurat nå venter vi kun på svaret derfra. De skulle prøve å ta opp denne saken før helga, men vi vet ikke, sier Skaare-Rekdal.

Proffkontrakter

De to jentene har begynt på studier ved Høyskolen i Ålesund. Begge har underskrevet proffkontrakt med Fortuna, fordi klubben skal betale kost og losji for de to mens de bor i Ålesund.

Nå mener UDI og/eller NFF at det ikke går an å skrive proffkontrakt med de to når de kommer til Norge for å studere, og der står saken.

Tror på løsning

Daglig leder Mona Rivelsrud i Fortuna er også oppgitt, men hun tror ikke saken ender med at Saunders og Menard blir sendt hjem til California.

– Nei, vet du hva. Vi har gjort alt «etter boka», og det må jo gå an å finne en løsning som gagner alle parter her. Men det ser litt mørkt ut med tanke på å få dem spilleklare allerede til Medkila-kampen, medgir Rivelsrud.

Heldigvis for Fortuna er Fride Tessem Mørkeset klar igjen etter sin skade, mens Grete Rise også er tilbake etter karantene sist. Og skal det være et ørlite håp om opprykk må Fortuna vinne i Harstad, den saken er krystallklar.