Marius Lindvik slo til og vant i Willingen etter å ha hoppet seg opp fra 6.-plass i andreomgang. Seieren var hans sjette i karrieren.

– Dette var en fin dag. Jeg skal prøve å holde dette ved like fremover. Det er klart det gir meg kjempeselvtillit inn mot OL. Jeg vet at dette er godt nok til å henge med i toppen. Jeg får bare prøve å gjøre det samme i Beijing, sier Lindvik til Viaplay.

Hoppet i finaleomgangen strakk seg til 144,5 meter. Halvor Egner Granerud ble nummer fem etter å ha hatt et dårligere utgangspunkt fra førsteomgang.

Trener Alexander Stöckl lar seg imponere over Lindvik, men likte også mye av det han fikk se fra Granerud søndag.

– Marius er i veldig god form og leverer på høyt nivå, men han var også heldig med forholdene i dag. Samtidig er han sterk som utnytter det. Det som imponerer meg mest i dag er stabiliteten han har og har vist i det siste, sier Stöckl til VG.

KUNNE JUBLE: Alexander Stöckl hadde mye å smile for denne helgen. Her fra Bischofshofen tidligere i januar. Foto: Geir Olsen / NTB

Selv om forventningene nå er store til de norske hopperne, toner treneren det hele litt ned før OL.

– Dette gir oss selvtillit. Nå handler det bare om å gjøre jobben. Ta ett hopp av gangen og telle opp til slutt. Vi vet at det vi leverer er godt nok til å henge med i toppen.

Laginnsatsen til de norske, som måtte klare seg uten coronasmittede Daniel-André Tande og Johann André Forfang, imponerer flere.

– De er alltid med der oppe og leverer. Det er en fryd å se denne gjengen hoppe, sa Kasper Wikestad hos Viaplay da Lindviks seier var et faktum.

Tande og Forfang venter fortsatt på sin første negative test. Det jobbes nå på spreng for å rekke OL, forteller Stöckl.

– De venter fortsatt på sin første ordentlige negative test. Den må de ha for å sette i gang den femdagersprosessen som kreves før avreise. Målet vårt er å få med det beste laget til OL, uansett.

– Har dere en klar reserveplan?

– For øyeblikket er det mulig vi stiller med færre i normalbakke, og får ned de siste senere.

Stöckl forteller at usikkerheten naturlig nok påvirker hele troppen.

– Det er veldig krevende. Det eneste som teller nå er å gå fra test til test og håpe at man ikke skal teste positivt. Alle er klar over dette, og man håper på det beste. Men dette er en høy belastning belastning for oss.

Hopperne flyr hjem til Norge søndag og lander på Gardermoen klokken 12.00. Charterflyet til Kina går samme kveld.

Robert Johansson og Robin Pedersen var også med i finaleomgangen i Willingen. De endte til slutt som henholdsvis nummer 13 og 22.