I helt strålende østerriksk solskinn - men uten publikum på tribunen - gikk Johannes Thingnes Bø ut som favoritt midt i startfeltet på sprinten i Hochfilzen.

Med 15 renn på rad uten individuell seier var det selvsagt den øverste plassen på pallen som var målet for den seiersvante 28-åringen fredag.

– Det er alltid lov å håpe, sa Bø til NRK før rennet.

Men Thingnes Bø bommet to ganger på første skyting, og var ute av seierskampen allerede da. Etter nok en bom på stående, samt en dårlig sisterunde, var det bare å gi opp en topplassering.

– Han er jo ikke i form. Det går ganske tungt her for Johannes Thingnes Bø, var dommen fra NRKs ekspert Ola Lunde.

Det er Thingnes Bø selv enig i.

– Jeg følte meg skikkelig svak i løypa. Det var virkelig et slit fra start til slutt. Jeg feiget ut i hver sving og bakketopp. Alt var liksom feil. Det var håpløst, sier han til NRK.

– Hvorfor var det sånn? spurte NRKs reporter.

– Det vet ikke jeg. Det var nesten så jeg begynte å evaluere hva jeg må gjøre fremover ute der, og da har man litt feil fokus. Det er trening som må til for å rette opp dette.

foto
FEILET: Han bommet på standplass, og feilet i sporet. Det ble en marerittdag for Johannes Thingnes Bø. Dette bildet er fra rennene i Östersund i forrige uke. Foto: Jostein Magnussen, VG

Dermed er det nå 16 individuelle renn på rad uten seier for Norges beste skiskytter de siste årene, og ettersom det er jaktstart i morgen blir det etter alle solemerker 17.

Fellesstarten i Anterselva fra januar 2021 var sist han sto øverst på pallen. I VM ble det også «bare» en bronsemedalje individuelt på fire renn.

28-åringen endte på 29. plass. Det er hans dårligste resultat på sprinten siden OL i Pyeong Chang i 2018.

Da var det opp til storebror Tarjei Bø å redde familiens, og Norges ære i Østerrike. Med en bom på siste skyting måtte han levere en enorm sisterunde for å ta Johannes Kühns monstertid. Det klarte han ikke - og også Tarjei tapte tid inn mot mål.

På sent startnummer kom også fjorårets sensasjon Sturla Holm Lægreid, men også han bommet to ganger på siste skyting.

I stedet var det tyske Johannes Kühn som tok seieren. Han har aldri vunnet i verdenscupen tidligere. Han fikk sjansen på det tyske laget etter to 4.-plasser og 3. plass i IBU-cupen i Idre.

Nå er han Tysklands beste.

foto
STERK: Thingnes Bø sin navnebror Johannes Kühn leverte en enorm sisterunde. Han var nesten 25 sekunder raskere enn Thingnes Bø. Foto: JOE KLAMAR/AFP