Jevgenij Fedorov fra Kasakhstan vant foran Mathias Vacek fra Tsjekkia. De lå i brudd og hovedfeltet kom akkurat for sent til å hente dem inn på oppløpet i Wollongong.

Wærenskjold tok spurten om bronsemedaljen, men virket likevel misfornøyd og slo i styret flere ganger.

– I dag merket jeg at jeg var litt forbanna. Noe var bra og noe var dårlig (mot slutten). Men hele mesterskapet under ett kan jeg ikke klage. Det er detaljer som gjorde det, sa Wærenskjold til TV 2.

– Jeg tror aldri jeg har sett noen bli så misfornøyde over en bronse, sa TV 2-kommentator Christian Paasche.

Wærenskjold er den syvende rytteren med medaljer i både tempo og fellesstart i U23-klassen i samme mesterskap – den første siden Taylor Phinney (gull på tempo og bronse på fellesstart) i 2010.

– Det er topp kjørt. Vi er godt fornøyd. Tommel opp, sier TV 2-ekspert Mads Kaggestad om løpet til Wærenskjold.

Lagkameraten Per Strand Hagenes var også med inn sammen med hovedfeltet. Han er usikker på om den norske taktikken var perfekt og om han burde hjulpet Wærenskjold opp til Federov og Vacek tidligere.

– Kanskje burde vi dratt inn litt mer, sier Hagenes til TV 2.

– Men alt i alt må vi være fornøyd, legger han til.

Søren Wærenskjold ble tidligere i uken verdensmester på tempo blant U23-rytterne. Tobias Foss tok gullet blant seniorene på tempo sist helg. Allerede er sykkel-VM i Australia en stor suksess for Norge.

Natt til søndag er det fellesstart for seniorer med Alexander Kristoff, Tobias Foss, Sven Erik Bystrøm, Rasmus Tiller, Anders Skaarseth og Andreas Leknessund.

PS! I 2010 ble for øvrig Thor Hushovd verdensmester på landevei i samme land.