– Jeg slet med å få temperatur i dekkene til restarten. Jeg skulle ønske det hadde blitt 3. plass, og hadde det ikke blitt sikkerhetsbil, så ... Vi får bare ta med seg dette videre, sier Hauger til Viaplay.

Det regnet før start, og Hauger startet på regndekk. Vannspruten gjorde at det var nesten umulig å se noe.

– Til syvende og sist ble det greit, men jeg hadde veldig lyst på 3. plassen, fortsetter Norges formel-håp.

Etter 12 av de 26 rundene passerte Hauger Amaury Cordeel og var oppe på pallen.

Sammenlagtlederen Frederik Vesti kjørte tidlig i ledelsen, og det var aldri noen tvil om at dansken skulle vinne. Théo Pourchaire ble nummer to og Victor Martins nummer tre.

Fem runder før mål måtte sikkerhetsbilen ut, og teamene skiftet til sliksdekk etter som banedekket hadde tørket opp. Da feltet ble «sluppet løs» igjen, gjensto bare tre runder. Hauger ble forbikjørt av Pourchaire og endte på 4. plass etter å ha startet som nummer fem.

– I omstarten hadde jeg hadde jeg dessverre ikke nok varme i dekkene til å forsvare meg mot Pourchaire, sier Hauger i en pressemelding.

– Vi må være ganske fornøyd med 4. plass av Dennis, sier Viaplay-ekspert Henning Isdal.

– Men Théo Pourchaire stjal den siste pallplassen fra ham. Uten sikkerhetsbil tror jeg det hadde blitt 3. plass.

Aurskog-karen er inne i sin andre sesong i Formel 2. Han vant to løp i 2022 - sprintløpet i Monaca og hovedløpet i Baku - og har så langt i 2023 vunnet sprintløpet i Australia.

Hauger fikk sjette beste tid på fredagens kvalifisering i Barcelona. Dermed startet han i femte beste startspor i lørdagens sprintløp, mens han søndag skal starte i sjette beste startspor i hovedløpet. Nykommeren Oliver Bearman var best.

Det ble en dramatisk kveld for Hauger etter som Van Amersfort-teamet la inn en protest der de mente Dennis var utenfor track limits, men protesten ble avvist da den kom etter at fristen hadde gått ut.

– Det var en liten hjertebank før jeg la meg, sier Hauger til Viaplay.

Dennis Hauger uttalte at kvalifiseringen i Barcelona var en «grei» etter en trøblete kvalifisering i Monaco for ei uke siden.

Han er opptatt av å være smart og spare dekkene i helgens løp på banen utenfor Barcelona.

Sist helg kjørte Hauger seg opp fra 17. beste startspor til 5. plass i Monaco.