– Jeg synes det er respektløst og uverdig av Tor Olav Trøim å rakke ned på alle oss som har fulgt denne klubben i tykt og tynt i alle år og vil fortsette med det lenge etter at pengemannen vil være død og glemt, skriver Lasse Lukacs, redaktør av Klanen.no.

Etter tapet for Strømsgodset søndag, ble det ropt «Ut med Fagermo» fra tribunen, og da nyheten om at Fagermo er ferdig ble presentert på mandagens medlemsmøte brøt supportere ut i jubel.

Det fikk Trøim til å reagere kraftig.

– Jeg synes det var uverdig, sa han til VG etter møtet .

– Hvorfor det?

– Hvis vi skal prøve å vinne en fotballkamp, er det vel en fordel å heie på laget sitt, er det ikke, svarte Trøim og kalte det hele «trist».

VÅLERENGA-INVESTOR: Tor Olav Trøim på vei inn til møtet i Vålerenga mandag. Foto: Magnus Helle / VG

– Vi er supportere og følger klubben tett, og bør ha lov til å uttrykke hva vi mener, sier Christian Arentz til VG. Han er talsperson i Klanen.

– Bør Trøim legge seg opp i hvordan Vålerengas supportere uttrykker seg på tribunen?

– Nei.

– Hvorfor ikke?

– Han er eier av et selskap som igjen eier Vålerengas aksjeselskap, som eier klubbens kommersielle rettigheter - ikke de sportslige. Så i utgangspunktet skal han ikke blande seg opp i sport, sier Arentz.

Næringslivslederen Trøim er eier av investorselskapet Magni Sports, som igjen eier Vålerenga Fotball AS. Han er også styremedlem i aksjeselskapet, men har ikke styreverv i Vålerenga Fotball Elite (klubben). Mandag uttalte Trøim overfor VG at han kom til å være rundt bordet når klubben skal ansette en ny trener.

Arentz sier at investoren står fritt til å ha meninger i trenerjakten på lik linje med alle andre, men understreker at prosessen i utgangspunktet ikke ligger på hans bord. Samtidig er han tydelig på hva han synes om Trøims melding til supporterne.

– Det er klubben vi støtter, ikke Vålerenga Fotball AS eller Magni Sports. Trøim er ikke arbeidsgiveren til treneren, det er det Vålerenga Fotball Elite som er. Det er medlemmene i klubben og styret som skal mene noe om treneren. Selvsagt skal han få lov til å mene ting han også, men han kan ikke bestemme hvordan vi som supportere skal uttrykke oss eller ikke, er den klare beskjeden til Arentz.

VG har forsøkt å få en kommentar fra Tor Olav Trøim. Han har foreløpig ikke besvart henvendelsen.

Klanen-redaktør Lasse Lukacs levner Vålerengas mangeårige investor liten ære i innlegget på Klanen.no.

60 år gamle Tor Olav Trøim, oppvokst i Sandefjord, har ifølge Kapital investert totalt 230 millioner kroner i klubben, som ikke har vunnet en tittel siden 2008.

– Jeg syns det ikke står noe respekt eller verdighet av Tor Olav Trøim. Sånn helt generelt, men spesielt i tilknytning til Vålerenga. Ikke var du respektfull overfor Dag-Eilev på møtet med supporterne etter avskjedigelsen og ikke var det verdig å si at han har jobbet imot din strategi til media etterpå, skriver Lukacs.