– For en legende. Det er det råeste jeg har sett, sa Viaplay-ekspert Kjetil Jansrud underveis i rennet.

Kilde åpnet rennet i Wengen med enorm fart, og kjørte inn til en klar førsteplass. Han passerte målstreken 27 hundredeler foran sveitsiske Stefan Rogentin.

Dermed var Kildes 18. verdenscupseier et faktum, og med det tangerer han Lasse Kjus i antall verdenscupseiere.

— Helt spinnvilt. Bare det å bli nevnt i samme setning som Lasse Kjus er jo helt sprøtt. Han er et stort idol for meg og har alltid vært det. Var vel akkurat litt for sent ute til å kjøre med han. Jeg har møtt ham flere ganger og synes han er en rå kar. Det er ganske stort, det er ganske surrealistisk, sier Aleksander Aamodt Kilde til VG.

SUPER-G-SEIER NUMMER NI: Kildes ni super-G-seiere gjør han til den femte mestvinnende i super-G gjennom tidene. Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

– Første halvdel av det løpet her er det beste han noen gang har gjort, fortsatte Jansrud om sin tidligere lagkamerat.

— Kjetil har sett meg mye og har et fantastisk øye. Så man må jo høre litt på det. Jeg følte selv at det var ganske bra også. Jeg traff bra på timingen og var spot on i den øvre delen. Så det er noe av det bedre jeg har gjort. Så er det jo alltid noe å pirke på, men det finner man jo alltid, vurderer Kilde selv.

Det var flere som hentet tid på Kilde i avslutningen, men den fantastiske åpning sørget for at ingen var i nærheten av å slå ham.

– Det var høy intensitet, men jeg klarte å få det ut fra start. Klarte å mate på skikkelig, sier Kilde til Viaplay.

OVERLEGEN: Aleksander Aamodt Kilde. Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Kilde satt utfor som nummer 15 i dagens renn. Det var knyttet spenning rundt hvorvidt startnummeret ville påvirke resultatet.

– Snøen var som den var, ikke veldig bra, påpeker Kilde.

Det skulle likevel vise seg å ikke bli et hinder for nordmannen, som beholdt roen og forsvarte den meget gode starten.

Forrige verdenscupseier i super-G sikret Kilde seg i Beaver Creek tidlig i desember. Han stakk også av med førsteplass i utforrennet i Val Gardena senere samme måned.

Verdenscupleder Marco Odermatt ligger foreløpig på tredjeplass, 66 hundredeler bak Kilde. Det er kun sveitseren som har flere poeng enn Kilde i årets verdenscup.

I fjor måtte Kilde se seg slått av nettopp Odermatt i super-G-rennet i Wengen.

Adrian Smiseth Sejersted var førstemann ut i Wengen fredag. Han hadde 1.87 sekunder opp til landsmann Kilde.

I morgen er det utfor på menyen fra Wengen. Også der har Kilde ambisjoner om å vise seg frem.

— Dagen i dag var den beste forberedelsen jeg kunne gjøre. Det er en runde i morgen (lørdag) som skal fokuseres på. Må bare følge planen og treffe på nøkkelpunktene igjen, sier fredagens super-G-vinner.