Andreas Leknessund har til de grader satt navnet sitt på sykkelkartet under Giro d’Italia. Han har imponert eksperter og TV-seere. Lørdag imponerte han igjen under den åttende etappen.

– Jeg beholdt trøya, jeg er veldig stolt. Det er veldig fint. Jeg kjempet skikkelig. Jeg ville gi alt, og det gjorde jeg, sier Leknessund til Eurosport etter at han hadde sendt champagnespruten av gårde.

– Han ser ut som en milliard. Det han gjør her er på grensen til banebrytende. Han kjører modig her, sa Eurosport-kommentator Theis Magelssen mot slutten av rittet.

Leknessund ledet med 28 sekunder ned til sammenlagtfavoritt Remco Evenepoel foran lørdagens ritt. Etter målgang leder den norske 23-åringen med åtte sekunder.

– Vi har ikke sett det beste av ham ennå. Det bor mye i ham. Han kjører som en gud, sa tidligere proffsyklist og TV-profil Dag Otto Lauritzen til VG fredag.

Leknessund kommer ikke til å kjempe om sammenlagtseieren i Giro d’Italia, nå kommer det snart tempoetapper.

Lørdagens etappe var 207 kilometer lang fra Terni til Fossombrone. Ben Healy (22) fra Irland vant på drøyt fire timer og 44 minutter.

– Jeg ville teste benene litt, og ingen fulgte meg. Jeg jaget meg hele veien til mål, sier Healy til Eurosport om da han stakk fra resten av feltet.

Canadiske Derek Gee ble nummer to.

– Det føles som å vinne. Jeg er i himmelen, sier Gee til Eurosport.

VANT: Ben Healy under lørdagens etappe i Giro d’Italia. Foto: Fabio Ferrari / AP

Filippo Ganna måtte trekke seg fra Giro d'Italia foran dagens etappe etter å ha fått påvist covid. Tempospesialisten hadde milde influensasymptomer før prøven ble tatt.

Søndag er det 35 kilometer tempoetappe fra Savignano sul Rubicone til Cesena. Der er det ventet at Evenepoel vil overta sammenlagtledelsen og få seg en god ledelse i sammendraget.

Giro d'Italia består av 21 etapper og avsluttes 28. mai i hovedstaden Roma.