– Altså, i morra skal vi bare vinne. Hvis vi klarer å unngå å ta tre poeng også mot Alta, så begynner jeg å lure på om det er noen som sitter med voodoo-dukker og kaster forbannelse over oss. At vi ikke har vunnet hjemme på to år begynner nærmest å bli komisk, mener hun.

Alt ligger til rette for seier i morgen, tror Helene.

– Vi har spilt veldig bra i det siste, ikke minst forrige kamp og 4-0 mot Manglerud Star i Oslo var kjempebra. Kan vi klare å prestere noe lignende mot Alta, så vinner vi. Og det skal vi, lover hun.

Helene trives i sin nye spissrolle, etter et helt fotball-liv som midtstopper. Og sist scoret jenta ekte hat-trick på en liten halvtime i Oslo.

Slitsomt.

– Det er artig å spille spiss, men mye mer slitsomt enn å «stå» midtstopper! Jeg blir jaget hit og dit, men føler jeg begynner å få taket på det.

Hun har liten tro på at Fortuna klarer opprykk i år. Seks poeng opp til Sandviken blir tøft å ta igjen, særlig når Fortuna har bortekamp både mot Sandviken og lederlaget Medkila i høst.

– Jeg tror toget er gått, men vi må bare fortsette å vinne. Så får vi se hvor langt det rekker, sier Helene.

Som har rukket å bli 35 år, og hun antyder at karrieren snart er slutt.

– Jeg spiller snart kun med tenåringer på laget, så jeg merker generasjonskløften. Jeg kunne jo ha vært mora til flere av de yngste på laget! Men vi får se hva jeg gjør neste år, nå tenker jeg mest på at vi skal vinne mot Alta!

helge.skusethsmp.no