Og det mest spektakulære ved kampen var at superveteranen Kathrine Slinning tok på seg keeperhanskene og gikk i mål, selv om hun knapt har vært keeper før i det hele tatt.

Men i en keeperdrakt som trolig var inspirert av den søramerikanske keeperen Higuita, i knall rosa, sto Kathrine en OK kamp. Selv om hun slapp inn alle de tre skuddene hun fikk på seg . . .

Fortuna manglet keeper mot Grei, og dermed tok superveteran og tidligere utespiller Kathrine Slinning på seg keeperutstyret og sto en «grei» kamp mot Grei. Og sjekk de keeperfargene! Den nye Higuita? Foto: Helge Skuseth

– Kun det andre burde jeg kanskje ha tatt, da feilberegnet jeg langskuddet, mente hun etterpå.

Fortuna hadde en strålende siste halvtime av 1. omgang, da spilte de ball i hatt med Grei. Vi har aldri sett Fortuna spille med så stor presisjon, fart og teknikk! Og de måtte jage bakfra, for et uheldig selvmål av Camilla Ervik gjorde at Grei ledet tidlig 1-0. Totalt ufortjent.

Messia?

Men så kom Sigrid Heien Hansen i gang, og hun framsto før pause som en lokal Messi-variant. Skal vi kalle henne Messia? Hun driblet, skjøt og spilte fri andre så det var en fryd, og scoret selv 2-1 på et suser stang-inn. Dessverre er det nå avgjort at hun til høsten flytter til Bergen, der hun skal spille for Arna-Bjørnar. Hun blir sterkt savnet.

Lise Janbu Eide var ikke langt bak og sikret seg et hat-trick i går. 22-åringen brukte hodet på beste vis da hun først headet inn 1-1, før hun headet 3-1 i nota etter frispark fra Celine Rødal.

Slapp grei innpå

Men Fortuna klarte ikke å følge opp i 2. omgang, og slapp Grei innpå seg både til 2-3 og 3-4. Men de klarte å svare hver gang, og Fortuna-målene etter pause kom ved Lise Janbu Eide og innbytter Olivia Helgesen. Og en fullt fortjent seier, som burde ha vært adskillig større.

– 1. omgangen vår var fantastisk. Vi slapp oss nedpå etter pause, men jeg har knapt sett maken til effektivitet som det Grei hadde i dag. Vi viser flott moral hele tiden, og alt i alt en mer enn godkjent kamp av jentebne, mente vikarierende hovedtrener Kjell Inge Gjesdahl.