– Det kan jeg bekrefte, uten at jeg vil tallfeste svikten noe nærmere. Og det er ikke til å legge skjul på at det er i offshore-næringen vi har merket frafallet, sier Slinning.

Farstad Shipping har vært en viktig og stor sponsor for AaFK siden lenge før klubben flyttet fra Kråmyra til Volsdalsberga. Nå har rederiet trukket seg ut.

– De ønsker en pause, og vi skjønner selvsagt rederiets situasjon. Men jeg er sikker på at når næringen får bedre tider igjen, er Farstad tilbake. Og hjertelig velkommen skal de være, sier markedssjefen.

Gjør som mer enn 25.000 andre - følg smp.no på Facebook

Også Volstad Shipping, Bourbon Offshore Norway og Olympic Shipping er blant aktørene fra offshore som foreløpig er ute av AaFK-systemet. Men Kjell Slinning ønsker slett ikke å svartmale situasjonen.

– De fleste andre av våre samarbeidspartnere er med videre, og vi har tross alt nærmere 150 partnere alt i alt, med smått og stort. Vi ligger bak fjorårstallene når det gjelder sponsorinngang, men vi hadde faktisk fryktet at tallene skulle være enda verre, forteller han.

Den som nå skal pleie nåværende og framtidige sponsorforbindelser i AaFK er Sarah Isabella Aarøe, som er ansatt som såkalt partneransvarlig i AaFK. Hun kommer fra hotellbransjen, og får det store ansvaret med å erstatte tidligere sponsoransvarlig, Knut Strømsheim, som ga seg nylig.

<strong>Sponsoransvarlig:</strong> Sarah Isabella Aarøe er ansatt som ny partneransvarlig i AaFK. ARKIVFOTO: TOVE ELISE THUE DALE