Kaupanger lå ett poeng foran Fortuna før lagene barket sammen i storhallen i Ålesund lørdag formiddag.

Kaupanger fremstod som sterkere enn tabellnaboene før pause, men Fortuna slo knallsterkt tilbake etter hvilen. 4-1-triumfen gjør at Fortuna avanserer to plasser på tabellen og er nå på 7. plass.

- Vi begynner å nærme oss der vi skal være nå, sier Fortuna-trener Magne Elde til smp.no.

- Men det vi gjør i 1. omgang er forferdelig dårlig. Da tapte vi alt av dueller, fortsetter Elde.

Likevel var det Fortuna som tok ledelsen. Toppscorer Lise Janbu Eide viste nok en gang sine goalgetteregenskaper da hun headet en av mange gode dødballer i nota.

I det hele tatt var det på dødballene at vertene skapte sine få farligheter før hvilen. Derfor var det ikke ufortjent at Stine Hovland utlignet til 1-1 rett før pause.

Frisparket fra 20 meter sneik seg forbi Fortuna-keeper Eirin Sørlie Vinje, som gjorde comeback i mål i Josefine Erviks landslagsfravær.

- Eirin holdt oss inne i kampen med flere matchvinnerredninger i 1. omgang. Vi var heldige som gikk til pause med 1-1. I 2. omgang hevet vi oss over hele linja, mener Elde.

Strålende 2. omgang

Med mer guts, innsats og duellkraft klarte Fortunas unge jenter å snu kampen. Kun fire minutter etter pause sendte Janbu Eide hjemmelaget i føringen på ny.

Fortunas målsnik fikk ballen på femmeteren, dro seg ned mot dødlinja og lurte ballen på innsiden av Kaupanger-keeper Marthe Gjerde Stølen på ekte Alexander Mathisen-vis.

Kun tre minutter etter fikk Fortuna nok en gang uttelling på en godt slått corner. Fra 12 meter stanget kaptein Camilla Ervik inn sin femte scoring for sesongen med et kraftfullt hodestøt.

- Vi har gode dødballtakere, så det var godt å få utnyttet dette i dag, sier Ervik.

- Vi hang ikke med før pause og fikk kjeft i pausen. I 2. omgang fikk vist hva vi kan.

Klokkeuret viste 65 minutter da Fortuna satte spikeren i kista. Med en god enkeltmannsprestasjon fastsatte Eli Melseth sluttresultatet til 4-1 i en imponerende 2. omgang av Fortuna.

- Jeg er fantastisk fornøyd med resultatet. Måten vi reiser oss på er strålende. Til slutt vinner vi fortjent, mener Magne Elde.