Allerede i onsdagens toppkamp i 1. divisjon, mot lederlaget Grand Bodø hjemme i Ålesund, skal 21-årige Ine Andrea Otnes fra Sunndal IL gjøre sin debut. Hun er på lån til Fortuna ut vårsesongen.

– Vi ble tipset om Ine av faren til en av våre spillere, og tok kontakt. Dette har gått veldig raskt, med tanke på at vi faktisk ikke hadde en eneste keeper i stallen nå når Bryndis reiste. Vi har forhørt oss litt og håper og tror at Ine er god nok for 1. divisjon, sier Fortunas leder Kathrine Slinning.

– God nok

– Ine er god nok, lover Sunndal-trener Egil Hordnes, som har fulgt henne i flere sesonger. – I 2014 ble hun kåret til Årets spiller i klubben, og hun er absolutt en god keeper. Men klart det kan bli tøft for henne å debutere på såpass høyt nivå før hun kjenner navnene på medspillerne, sier Hordnes.

Smp.no snakket med 21-åringen tirsdag ettermiddag, og da skulle hun sette seg i bilen og kjøre den lange vegen fra Sunndalsøra til Ålesund for å få en trening med sine nye lagvenninner.

Fram og tilbake

– Men jeg skal ikke overnatte, jeg drar hjem igjen etter treninga og reiser tilbake til Ålesund onsdag for å spille kampen mot Grand, forteller hun.

Ine er 169 cm høy, og sier hun trives med å gå ut i feltet for å knipe dødballene som kommer.

– Jeg pleier å dirigere medspillerne i Sunndal mye, men jeg er jo litt sjenert. Så det spørs om jeg tør det i min første kamp i Fortuna, smiler hun.

Ut juni først

– Kan du tenke deg å spille for Fortuna også ut over vårsesongen?

– Det får vi se på. Nå har jeg takket ja til å spille for dem ut juni, så tar vi det derfra. Dette blir veldig spennende, sier hun.

Onsdagens kamp mot Grand Bodø må flyttes innendørs til Sparebanken Møre Arena, med kampstart en halvtime etter at AaFK og Sarpsborg 08 blåses i gang 50 meter unna, på CLS. Så Ine trenger trolig ikke bekymre seg over for mange tilskuere til stede i sin debut.

Hun er fra Eidsvåg, der hun også bor. Men Ine har i flere sesonger pendlet til Sunndal for å spille fotball der, og hun jobber også på Sunndalsøra. Som er en halvtimes biltur fra Eidsvåg.

Fra Sunndalsøra til Ålesund er det adskillig lengre ...