Fortuna skal i dag spille borte mot Grand Bodø. Konkurrenten Medkila fra Harstad har gått på tre strake tap, men lover at Fortuna skal få slite for opprykket.

Medkila cruiset lenge med opprykk, men tre strake tap gjør at Fortuna bare er to poeng bak 2.-plassen som gir direkte opprykk.

Vanskelig svikt

For mange har Medkilas svikt vært vanskelig å forklare.

– Det går selvfølgelig an å spekulere i om de ikke vil rykke opp, men det tror jeg ikke noe på. Det ville ha vært urettferdig mot de andre lagene, sier Fortuna-trener Karl Oskar Fjørtoft.

Medkila-kaptein Ida Fjordbakk mener hun har svaret:

Mål å rykke opp

– Målet vårt før sesongen var å rykke opp, og det har vi fortsatt veldig lyst til. Jeg tror det handler mer om at vi i vår spilte bra fotball og hadde marginene på vår side. I det siste har vi ikke spilt fullt så bra fotball og i tillegg hatt marginene mot oss. Det er en dårlig kombinasjon, sier Fjordbakk.

Duket for drama. I dag tar Medkila imot serieleder Sandviken, som allerede er klare for opprykk.

– Det er ingen tvil om at det er en tøff kamp, men vi håper og tror at det skal snu nå, sier Fjordbakk.

- Går vår veg

– Kampene i Nordlandshallen bruker å være jevne, men vi har vært gode i det siste. Spiller vi slik vi har gjort i det siste, tror jeg det går vår veg, sier Fortuna-spiller Charlotte Husø - som avslører at hun tror Sandviken vinner mot Medkila.

– Jeg håper i alle fall det, sier hun.