Kulestøteren fra Ålesund endte opp med 14.01 meter som personlig beste. Det holdt bare til en 18.-plass under kvalifiseringen av U18-EM i ungarske Györ.

17-åringen - som har 15.06 som personlig bestenotering - måtte ha kastet 14.70 for å ta seg til finalen (de tolv beste). Det klarte hun altså ikke.

– Jeg følte oppvarmingsstøttene mine var fine og at jeg hadde god kontroll. Men så skulle vi ha innmarsj og diverse sånn. Det var kjempestore saker og jeg ble nok litt psyket ut av det hele. 14.01 er jo over en meter bak min personlige rekord, sier Franck-Petersen til Sunnmørsposten.

U18-EM var ålesunderens første konkurranse utenfor Norge.

– Mange av de som var med her har vært med på andre større ting tidligere, mens jeg bare har vært med på UM tidligere. Overgangen fra UM til EM var skikkelig stor, sier hun.

Opplevelsen ga mersmak

– Er det litt skuffende å ikke få ut hele sitt potensiale i et så stort mesterskap?

– Både ja og nei. Jeg kan egentlig ikke bli skuffa over dette, jeg greier bare ikke det. Målet mitt var å komme meg hit. Jeg gjorde mitt beste, og da kan jeg ikke gjøre så mye mer. Jeg synes uansett det var ganske gøy å være med, sier hun.

Selv om det ikke ble finaleplass denne gang, har opplevelsen gitt mersmak.

– Dette ga helt klart mersmak. Det gjorde meg gira. Jeg har flere år foran meg, og det var først i år jeg begynte å satse skikkelig. Slik jeg ser det kan det bare gå oppover heretter, sier hun.