KRISTIANSAND: Det bekrefter Start i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Avgjørelsen om å fratre som styreleder begrunnes med at han har fått ny jobb som ikke lar seg kombinere med styreledervervet i Start, som han har hatt de siste to årene.

I november ble det klart at Skisland har fått jobb som leder for avdeling for kultur, idrett og frivillighet i Agder fylkeskommune.

– Det handler ikke om at jeg ikke vil fortsette som styreleder, men det lar seg rett og slett ikke gjøre med tanke på jobben jeg skal inn i, forteller Skisland til Fædrelandsvennen.

– Har valget ditt noen sammenheng med utfordringene som har preget klubben i år?

– Nei, ikke i det hele tatt. Dette er ene og alene for at det ikke er mulig å fortsette som styreleder i Start når jeg skal inn i ny jobb, svarer han - som ikke legger skjul på at det har vært tøft å være styreleder i Start.

– Man hadde vært iskald som menneske hvis man ikke ble påvirket av alle utfordringene vi har hatt. Jeg har også et privatliv med en kone og tre barn hjemme, som ikke har sett så mye til meg de siste årene. Det er noe jeg kjenner veldig på, sier han - og understreker at han er motivert til å fullføre vervet sitt på best mulig måte fram til Starts årsmøte.

– Jeg kommer til å bidra med det skal fram mot årsmøtet, som jeg vil anta kommer til å avholdes i slutten av februar, sier han.

Ole Magnus Skisland legger ikke skjul på at det har vært krevende å være styreleder i Start de siste to årene. Foto: Lena Lislevland

Fikk beskjeden i dag

Inge Fossdal i valgkomiteen sier til Fædrelandsvennen at de fikk beskjeden om Skislands avgang som styreleder i dag.

– Jeg vil ikke si så mye om dette. Det er nokså nytt for meg også, sier Fossdal.

– Har dere i valgkomiteen allerede nå noen kandidater som er aktuelle for å overta hans verv?

– Nei, svarer han kontant.

– Hvordan blir prosessen videre nå?

– Vi i valgkomiteen skal ha et møte i nærmeste framtid, men det skjer ikke så mye på denne siden av nyåret. Det er fremdeles en god stund til årsmøtet, og jeg håper det kommer flere innspill på mulige kandidater som vi kan vurdere etterhvert, sier Fossdal.

Kaosår

Skisland går dermed av etter det som har vært et kaosår i Start. Sesongen har vært preget av store interne konflikter, og ble avsluttet med kvalikfadesen mot Bryne, der Start tapte på walkover etter å ikke ha skrudd på undervarmen. I etterkant trakk Terje Marcussen seg som daglig leder i Start.

Det har også stormet rundt Start på nytt de siste dagene, etter avsløringene om at sentrale aktører i styret har pratet med Magne Hoseth om å bli ny hovedtrener, uten å involvere sportslig leder Magni Fannberg.

Flere sentrale styremedlemmer har ønsket å kvitte seg med både Magni Fannberg og hovedtrener Sindre Tjelmeland, som begge har ett år igjen av sine kontrakter med Start.

I etterkant har Start-medlemmene reagert, og startet en underskriftskampanje for å velte Start-styret på et ekstraordinært årsmøte.

Skisland tar selvkritikk for klubbens kommunikasjon, som de har fått mye kritikk.

– I etterpåklokskapens lys skulle jeg ønske vi hadde klart å håndtere kommunikasjonen i klubben bedre enn den er blitt håndtert. Jeg har forståelse for at dette har skapt frustrasjon i omgivelsene våre, og det er beklagelig, forteller en ærlig Skisland.

– Medlemmene har mobilisert og samlet inn signaturer de siste dagene. Har det blitt fremlagt et krav til styret om ekstraordinært årsmøte?

– Ikke meg bekjent, svarer Skisland.

– Hvordan er motivasjonen hos resten av styret?

– Det får du ta med dem, svarer han.

– Vil det komme noen avklaringer om framtiden til sportssjefen og treneren den neste tiden?

– Det kommer jeg ikke til å kommentere nå.

Kunne ikke prate om alt

Ifølge den avtroppende styrelederen har det vært ting som ikke har vært mulig å snakke om offentlig. I sommer ble blant annet sportssjefen innkalt til et drøftelsesmøte, som styret siden har vært tyst om.

Det endte med at Fannberg fikk fortsette i sin rolle som sportssjef, selv om det i ettertid fortsatt har vært store samarbeidsproblemer.

– Vi har måtte leve med at mange som ikke kjenner til alle forhold mener noe om vår håndtering. Vi har måtte tåle å bli idiotforklarte. Vi har måtte tåle kritiske blikk. Det er nedsiden med et slikt lederansvar, sier Skisland i pressemeldingen.

Han erkjenner at Start som klubb har et problem med å vinne tilliten til omgivelsene.

– Jeg skal være ærlig og erkjenne at Start sliter med tilliten, og har gjort det over lengre tid. Det blir ikke flere medlemmer, tilskuere, sponsorer, støttespillere eller tilhengere når tilliten er lav. Vi blir heller ikke mer attraktive som arbeidsgiver, eller får goodwill hos politikere eller offentlige myndigheter. Det er vårt felles ansvar å opptre på en måte som skaper tillit, sier han - og varsler at 2024 kan bli et tungt år for Start med tanke på den anstrengte økonomien.

– Den økonomiske situasjonen vi står i er krevende. Denne skulle gjerne vært løst. Realiteten er brutal, og sesongen 2024 blir noe helt annet enn det de foregående sesongene har vært med tanke på handlingsrom, fastslår Skisland.