– Jeg tar det som kommer under World Games neste uke. Jeg tror dessverre ikke på noen medalje i dette mesterskapet siden jeg ikke har fått gjort den treningsjobben som er ønskelig, sier Walgermo fra Sjøholt Atletklubb.

Han ble spesialinvitert til World Games, som regnes som det aller mest prestisjetunge mesterskapet for styrkeløftere.

– Under verdensmesterskapet året før så kvalifiserer du deg for World Games, som omhandler en rekke «ikke OL-grener». Det er IOC som står som arrangør også av disse lekene, slik de gjør med De olympiske leker, forklarer Walgermo om et mesterskap som i år er lagt til den polske byen Wroclaw.

foto
VM i november Stian Walgermo håper å være i toppform igjen til verdensmesterskapet i november. Drømmen er fortsatt å bli verdens beste i sin vektklasse. Foto: Jarle Mordal

– Hvis du ikke er hundre prosent forberedt, ville det ikke vært best å ha fokus mot VM i november i stedet?

– Siden jeg har fått et «wild card» til World Games grunnet gullmedaljen i EM 2016, velger jeg å stille opp. Jeg skal i aksjon tirsdag i neste uke og håper å finne formen.

Sier Walgermo, og håper på et mirakel.

Mer på tro på VM

– Jeg har ærlig talt mer tro på å lykkes til VM, men da må jeg være skadefri utover høsten. Jeg har slitt med en strekk i brystet som plaget meg i benkpress. Dessuten er ikke lysken heller 100 prosent bra, sier en ærlig Walgermo.

Walgermo har en personlig rekord på 1030 kilo sammenlagt for øvelsene knebøy, benkpress og markløft.

I sistnevnte gren ble han i fjor verdensmester, men han fikk ikke sammenlagtresultat i VM. Det ønsker han å revansjere i mesterskapet som skal avvikles i tsjekkiske Pilzen.

Trolig VM i Norge i 2021

– Styrkeløft tærer hardt på kroppen, hvor lenge vil du holde på?

– Det er snakk om at Norge vil søke om å få VM i 2021. Blir det tilfelle holder jeg på til 2022. For VM er alltid kvalifisering til de som får invitasjon til World Games året etter. Da kan det være passende å legge opp, skisserer Walgermo.

Hvis han holder seg skadefri. Det er ikke lett i en slik kraftkrevende idrett.