– Vi ønsker å videreutvikle futsal til et tilbud som går gjennom hele vinteren, ikke bare et det gjelder for ei helg, sier daglig leder Bjørn Oskar Haukeberg i Sunnmøre Fotballkrets.

Han kaller det er strategisk valg fra kretsstyret å satse slik på futsal.

– Vi er den kretsen som har hatt størst futsalaktivitet, men det har hovedsakelig vært i november og noen klasser over nyttår. Når vi har ambisjoner om å få med et lag i den nasjonale futsalserien på sikt, så må vi få etablert futsal som aktivitet på linje med håndball og fotball.

Samleside: Lokal sport

Fra cup til serie

Senest i fjor var det nok å vinne sin årsklasse i Futsal Cup for å bli kåret til kretsmestere.

Fra og med denne sesongen er det kun mulig å sikre seg kretsmesterskap gjennom å vinne futsalserien i sin årsklasse.

Dårligere påmelding

I fjor var det påmeldt 175 lag i Futsal Cup, mens det per i går var påmeldt 140 lag. I futsalserien er det påmeldt 120 lag i år mot 140 i fjor. Men i fjor var futsalserien bare for 10-14-åringer.

– Vi var forberedt på at det kom til å bli færre lag totalt sett enn tidligere når vi bestemte oss for at kretsmesterskapene skulle bli delt ut i serien. Det er nok ikke like mange som vil spille en serie som en cup, sier Haukeberg.

Fotballkretsens drøm er at man klarer å etablere et lag på høyeste nivået i Norge fra Sunnmøre.

– Jeg er sikker på at vi kunne klart å få et bra regionalt lag i 1. divisjon i Midt-Norge med de beste spillerne fra Sunnmøre, men det må være noen entusiaster som går sammen for å skape det, sier Haukeberg.

Kretsen ser et behov for et flaggskip for futsal.

Bygger fra bunnen

– Kretsens strategi er å få bygget opp futsal på Sunnmøre fra grunnen av med de yngste og oppover, mens andre kretser har starta med et topplag med en gang. Vi har en del tusen på Sunnmøre som har spilt litt futsal, så kanskje noen velger å satse på det i framtiden, sier han.

PS: Påmeldingsfristen til Futsal Cup og futsalserien er utvidet til kommende søndag.