Trener Trond Lervik beskriver situasjonen som svært kaotisk.

– Jeg føler det var flere tøffe taklinger i starten av kampen som minnet mer om overfall. Vi visste fra andre som hadde møtt dem at de spilte veldig tøft, men vi hadde aldri trodd det skulle gå så langt. Vi er sjokkert over det som har skjedd, sier han.

Nå er han spent på hva ledelsen i Norway cup kommer til å gjøre med situasjonen. Presseansvarlig Lucy Thoresen i Norway cup kan fortelle at begge lag har sendt inn protest, og at saken vil avgjøres i en uavhengig jury i NFF.

– Vi har ikke lyst til å møte på laget mens vi er på Ekebergsletta igjen, så vi regner med at det blir gjort noe fra ledelsens side, sier Lervik.

Losjå kan fortelle at guttene er svært rystet etter hendelsen, og at de forventer politi eller vakter fra Norway Cup under neste kamp.

– Guttene er redd for at russerne skal møte opp igjen. Jeg håper virkelig dette blir tatt på alvor, avslutter han.

Les også: Herd-gutter ble slått og sparket av russisk lag

Politiet vil vurdere

Politiet reagerte hurtig og var raskt på stedet etter at de mottok meldinger om hendelsen.

–  Vi fikk melding om hendelsen 14.15. Det kom et par meldinger om at det var aggressivitet på banen og tilløp til slagsmål. Vi var på stedet etter kort tid med et par patruljer. Da hadde det russiske laget forlatt stedet og gått mot t-banestoppet. En patrulje fikk kontroll på det russiske laget der, sier Rune Hekkelstrand, operasjonsleder i Oslo politidistrikt

– Skjer det noe mer i saken fra politiets side?

–  Det er ikke opprettet sak fra vår side. Vi har tatt i mot forklaringer fra begge parter. Hvorvidt det anmeldes av politiet er ikke avgjort. Majorstua politikammer vil se på saken i morgen, forteller Hekkelstrand.