– Det er en deilig følelse. Òg det er ekstra deilig når det er fullsatt og ekstra trøkk her, sier kampens matchvinner, Snorre Strand Nilsen, til VG etter at Rosenborg for første gang i historien går tomhendt av kunstgressbanen i Kristiansund.

Det var fremdeles kø utenfor et utsolgt og smekkfullt Kristiansund stadion da toppoppgjøret mellom Kristiansund og Rosenborg fikk en rekordtidlig utvisning.

For kun seks spillere hadde vært borti ballen før Kristiansunds Moses Mawa gikk i bakken etter 17 sekunder. Det etter en duell med Rosenborgs Adam Andersson.

Kampens hoveddommer, Kai Erik Steen, nølte ikke et sekund med å peke på straffemerket og å gi syndebukk Andersson rødt kort etter 24 sekunder – det raskeste røde kortet i norsk eliteserie siden 1963.

foto
PANGSTART, ELLER? Moses Mawa skaffet straffe og rødt kort - uten at laget hans tok ledelsen med det første. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
foto
PANGSTART, ELLER? Moses Mawa skaffet straffe og rødt kort - uten at laget hans tok ledelsen med det første. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
foto
PANGSTART, ELLER? Moses Mawa skaffet straffe og rødt kort - uten at laget hans tok ledelsen med det første. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Jeg må gi rødt kort der. Den er ganske soleklar, sier hoveddommeren selv etter kamp og begrunner til VG:

– Det er fratagelse av en åpenbar scoringsmulighet, og ergo så må vi gi rødt kort på den.

Kristiansunds trener, i motsetning til spilleren som lagde selve straffesparket, mener det er både modig og riktig å gi rødt kort på avgjørelsen:

– All honnør til dommeren som tørr å gjøre det riktige i den situasjonen, sier Michelsen til VG.

– Det er absolutt kontakt, men han prøver seg med et kunstspark. Da ser det mye verre ut enn det er. Jeg synes ikke det er rødt kort, sier Andersson til Discovery+.

Rosenborg-trener Åge Hareide var langt fra fornøyd med Anderssons involvering:

– Jeg vet ikke hvorfor han gjør sånne ting. Det var tidlig i kampen, så han var kanskje ikke nok påskrudd. Det er hans sone og han kommer for sent. Da får han rødt kort, og det er synd for laget og kampen, sier Hareide etter kampen til Discovery+.

– Jeg kjøper det. Jeg setter laget i en dårlig posisjon etter 20 sekunder, svarer Andersson til kanalen konfrontert med Hareides misnøye.

foto
MISFORNØYD: Rosenborg-trener Åge Hareide var lite imponert over sin egen spiller da han ble utvist allerede i kampens første minutt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Kristiansunds faste straffeeksekutør, Bendik Bye, stilte seg opp med 4444 menneskers øyne rettet mot seg.

Straffen gikk midt på Rosenborg-keeper Julian Faye Lund – og dermed sto det fortsatt 0–0.

Men med elektrisk stemning på tribunen og et hjemmelag som dominerte banespillet til de grader innledningsvis, tok det ikke lang tid før Snorre Strand Nilsen sendte publikum til himmels.

Bortelaget klarte aldri å få klarert vertenes hjørnespark og plutselig fant Strand Nilsen en luke gjennom den voldsomme trafikken inne i boksen.

– Det var en ubeskrivelig følelse. Det er kun scoringer i fotballkamper som kan gi meg den følelsen, sier matchvinneren til VG om sekundene etter han sendte laget sitt i ledelsen.

foto
ØYEBLIKKET: Dette skuddet sendte hjemmefansen til himmels i Kristiansund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Resten av kampen var fylt av både sjanser og dramatikk – men med en mann mindre gjennom nærmest hele kampen var det stort sett Kristiansund som dominerte banespillet – uten at det ga telling i målprotokollen.

Da endte det altså 1–0 til Kristiansund.

– Når man spiller med en mann mer er det mange som går i den fellen at man tror man har litt for god kontroll. Men jeg synes vi spiller en smart og voksen fotballkamp. Vi har god balanse og angriper med nok folk, sier Michelsen til VG etter kamp.

Denne dukket opp på hjemmelagets Twitter-konto kort tid etter kampslutt:

Med de tre poengene går Kristiansund forbi Rosenborg på tabellen og opp på bronseplass. Det skiller nå ett poeng mellom lagene.

– Det var litt «make or break» i dag, så den var meget viktig. Da har vi mye å spille for utover høsten, sier Ulvestad om medaljekampen.

Opp til serieleder Bodø/Glimt er det henholdsvis seks og syv poeng for Kristiansund og Rosenborg.