– Jeg går ikke, nei. Jeg har tatt avgjørelsen nå nettopp. Jeg er ikke hundre prosent og da skal man ikke gå en femmil, sier hun til VG torsdag morgen.

Kalvå forteller om en svært spesiell uke etter å ha servert et kjempedrama på damenes 30 kilometer i VM i Planica sist lørdag.

Hun tok sølv på imponerende vis, bak Ebba Andersson, men foran svenske Frida Karlsson.

– Den siste uken har bare vært rar. Jeg har kommet hjem, krasjlandet her, vært sliten og småsyk. Jeg har ikke gjort så mye, men prøvd å ta innover meg det som har skjedd, sier hun.

Hun hadde planlagt at de første dagene etter hjemkomsten skulle være rolige. Men så slo sykdommen inn. Ikke helt uvanlig ettersom kroppen har vært i helspenn den siste drøye måneden.

Kalvå lå flere uker i høyden i Italia i forkant av mesterskapet. Deretter reiste hun rett inn til VM-leiren og ble der to uker.

– Hva mener du med krasjlandet?

– Vi har vært på tur i fem-seks uker. Vi har hatt folk rundt oss hele tiden. Så kommer du hjem til hverdagen, med masse inntrykk og opplevelser som du har hatt med dem du har vært rundt. Så sitter vi plutselig på hver vår kant og ikke helt skjønner hva som har skjedd. Det er et slags antiklimaks, sier hun og gliser.

30-åringen fra Lundamo forteller at hun ikke helt klarer å fortelle hvordan den siste uken har vært.

I tillegg til sølvet på 30 kilometeren, reiste Kalvå hjem med stafettgull og sølv på lagsprinten.

– Jeg vet ikke om jeg har skjønt det helt selv. Men det har vært sykt morsomt. En stor opplevelse.

Hun er i storform og har tenkt å gjøre retur til verdenscupsirkuset så fort som mulig. Kalvå ønsker å gå verdenscupen i både Falun og Lahti de siste helgene i mars måned.

– Jeg har lyst til å stå sesongen ut og har lyst til å utnytte formen. Men slik den siste uken har vært så fant vi ut at det bare kunne gjøre mer skade. Selv om jeg ikke er den mest positive til at damene skal gå femmila, så hadde jeg lyst til å gå. Bare få oppleve det, sier Kalvå.

Hedda Østberg Amundsen erstatter Kalvå i den norske troppen som skal gå 50 kilometer i helgen.