– Alt er relativt. Han skulle veldig gjerne spilt disse to landskampene, men nå blir det ikke sånn. Han må prioritere helsen, prøve å få kroppen på plass igjen. Ut fra forutsetningene har han det bra, men han er veldig lei seg, sier Alfie Haaland til TV 2.

Tirsdag ble det klart at Erling Braut Haaland er skadet og utilgjengelig i EM-kvalikkampene mot Spania (lørdag) og Georgia (kommende tirsdag). Nyheten kom som lyn fra klar himmel for flere, inkludert pappa Haaland.

Lørdag scoret han hat trick for Manchester City mot Burnley og landslagssjef Ståle Solbakken ga ingen hint om at Haaland slet på en pressekonferanse mandag, da han fikk spørsmål rundt troppens skadestatus.

– Det var veldig overraskende. Jeg visste ingenting. Han ringte meg og sa at de hadde tatt noen bilder og funnet noe som ikke var bra, sier Alfie.

Det er lysken som er problemet for Manchester City-spissen. Haaland har vært innom en sykehussjekk i Barcelona, men er nå dratt tilbake til Marbella hvor han har et hus. Det er også i kystbyen at landslaget bor og trener i forkant av Spania-kampen som går i Malaga.

– Manchester City har et samarbeid med et sykehus i Barcelona. Han har vært der for ytterligere sjekker og behandling. Nå har han vært her (Marbella) et par dager sammen med fysio (Mario Pafundi) fra klubben. Så han får god oppfølging, sier Alfie Haaland.

Flere andre Manchester City-spillere har tidligere også vært i Barcelona når de har hatt skadeproblemer. Haaland var også innom Barcelona i anledning den medisinske sjekken før Manchester City-overgangen sist sommer.

Da Norge skulle spille privatlandskamp mot Irland i november, meldte Haaland forfall til kampen. Han ble den gang observert i Barcelona. Landslagssjef Ståle Solbakken ønsket ikke å si for mye om hva Haaland gjorde der, men avkreftet at 22-åringen var der på ferie.

– Det er noe som du må spørre han om. Jeg har ikke noe behov for å gå i detaljer om det. Hvis han vil svare på det er det opp til ham, sa Solbakken.

Manchester City, som jakter både tittelen i Premier League og Champions League, har neste kamp mot rivalene Liverpool lørdag 1. april.

PS! Norge åpner EM-kvaliken borte mot Spania lørdag klokken 20.45. Deretter venter nok en bortekamp mot Georgia tirsdag klokken 18.