For noen uker siden hadde ledelsen i Fortuna dialog med Svensli. Han var tiltenkt rollen som heltidsansatt hovedtrener i klubben neste år, med treneransvar for Fortunas 1.divisjonslag, samt andre sportslige oppgaver i klubben. Men til slutt valgte Svensli, bosatt i Eidsvåg i Romsdal, å takke nei. – Fortuna virket som en spennende klubb og det var en fristende utfordring. Men jeg valgte til slutt å fortsette som trener i Sunndal, forteller Svensli til Sunnmørsposten. Styreleder i Fortuna Ane-Guro Skaare-Rekdal bekrefter at klubbens ledelse har vært i dialog med Svensli om jobben som hovedtrener. <>i– Når var det dialog? – Det var etter at Svein Slinnning hadde gitt oss beskjed om at han ikke ville forlenge kontrakten, svarer Skaare-Rekdal.

Fikk gode anbefalinger

Hun legger ikke skjul på at Svensli var brennhet kandidat til den ledige jobben som hovedtrener for Møre og Romsdals beste kvinnefotballklubb. – Vi fikk veldig gode anbefalinger på Jørund Svensli, både fra Sunndal-spillerne og fra Jarl Torske, landslagstreneren for J19, som kjenner Svensli godt. Men dessverre valgte han altså å takke nei, sier Ane-Guro Skaare-Rekdal.

Spennende Sunndal

Svensli sier grunnen til avslaget skyldes at Sunndal er en klubb som har mye spennende på gang. Klubben tok tredjeplassen i 2.divisjon i år og er trolig på full fart oppover i norsk damefotball. – På sikt har vi målsetting om opprykk til 1.divisjon. Og klubben har også ellers mye spennende på gang. Blant annet har vi et veldig godt juniorlag som det blir spennende å følge videre. Juniorlaget tok gull i Norway Cup i år, opplyser Svensli.

Fortsetter trenerjakten

Avslaget betyr at jakten på ny Fortuna-trener fortsetter. – Hva er status? – Det er ingenting nytt. Vi jobber videre med flere kandidater. Når det blir klart vil vi informere spillergruppa, understreker Ane-Guro Skaare-Rekdal. Fortuna spiller nest siste kamp i Toppserien tidlig i ettermiddag, borte mot Klepp. I lagens første møte endte det 3-3 på Color Line stadion, makter Fortuna å kopiere den bedriften i dag kaprer de sitt første bortepoeng. Det skal holde hardt ettersom Klepp har denne hjemmestatistikken: 6-2-2.