21-åringen har tross sin unge alder allerede tatt to VM-sølv, senest i sommer i Eugene. Hun har også bronse fra OL i Tokyo og er regjerende verdensmester innendørs. Ukraineren har en personlig rekord på 2,06 innendørs.

– Hun er virkelig «upcoming» og slo igjennom under VM i Doha i 2019. Siden har egentlig Karsten og hun vært på hils, de har blant annet samme utstyrspartner. Hun var her i Ulsteinvik i 2020 også, og hun har alltid vært positive til oss, sier utøveransvarlig, Ståle Jan Frøynes, til Sunnmørsposten.

Etter det brøt ut krig i Ukraina, har Mahutsjykh flere ganger frontet Ukraina sak i medier.

– Det var noe vi tenkte på, naturligvis. Det er enda kjekkere å ha henne til stede i lys av det som skjer i hjemlandet hennes. Hun profilert dette i sine idrettslige sammenhenger; stilte med malte ukrainske flagg i ansiktet og uttalt seg. Det er ikke noe minus, sier Frøynes.

Sterkt kulefelt

I kule kommer Michal Haratyk fra Polen. Han har kasta 22,32 og har EM-gull i 2018 utendørs og innendørs i 2019. Også Bob Bertemes fra Luxembourg med en personlig rekord på 22,22 kommer til stevnet i Ulsteinvik torsdag 2. februar. De skal gi norske Marcus Thomsen konkurranse.

Ståle Jan Frøynes er ansvarlig for å skaffe deltakere. Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Vi har virkelig lagt oss i selen for å få et godt kulefelt. Marcus er en figur og var både i EM- og VM-finalen. Han er en supergutt, og det er klart han er verdt å bygge på, sier Frøynes.

– Hvorfor skal folk komme for å se på kulestøt?

– Det er en spektakulær øvelse med skriking og hyling når ei kule på 7,25 kilo flyr 22 meter i lufta. Det er bra trøkk, sier Frøynes.

Warholm er nok fortsatt den første stjernen på deltakerlista, men Frøynes og arrangementssjef, Kristine Haddal, jobber med flere navn.

– Vi har alltid en målsetting om å ha to-tre verdensstjerner med. Vi jobber med flere navn.

Flere lokale og nasjonale

Hedda Hynne, Amalie Iuel, Elisabeth Slettum og Henrik Flåtnes er andre kjente norske deltakere som skal delta i stevnet. I tillegg er utøvere som Amalie Sæten, Ingeborg Østigård, Tobias Grønstad og Sigurd Tveit bekreftet.

Også lokale utøvere kan få sjansen.

– Vi kommer til fylle på der det er mulig og kommuniserer tett med de lokale klubbene. På 200 meter for begge kjønn og lengde for kvinner blir det naturlig, sier Frøynes.