Kun ett poeng skilte de to topplagene i den portugisiske serien foran det meget viktige derbyet i Lisboa. Med tapet har Sporting nå fire poengs luke på toppen av tabellen og har i tillegg en kamp tilgode.

Dermed er gullmulighetene til Aursnes og Benfica kraftig redusert.

Den norske profilen ble brukt som venstreback i storkampen som altså ikke endte bra for verken Aursnes eller laget hans. På overtid satte 28-åringen inn en tøff takling mot en Sporting-spiller, hvilket resulterte i hans andre gule kort for kvelden.

Aursnes gjorde ingen forsøk på å protestere mot avgjørelsen, men ruslet resolutt av banen og inn i garderoben. Da var det spilt åtte minutter av tilleggstiden.

Linket til Liverpool

Sju minutter tidligere hadde avgjørelsen i oppgjøret falt da Sportings Geny Catamo scoret sitt andre mål for kvelden. Kantspilleren fra Mosambik traff godt da han sørget for tre uhyre viktige poeng.

Catamo ga Sporting en drømmestart da han sendte hjemmelaget i ledelsen før ett minutt var spilt. Danske Alexander Bah utliknet så for Benfica rett før pause. Den målgivende pasningen sto argentinske Angel di Maria for.

Tidligere Rosenborg-spiller Casper Tengstedt fikk sjansen fra start i Benficas angrep, men tegnet seg ikke på scoringslista i storkampen.

For Sporting-trener Ruben Amorim var lørdagens seier en solid triumf. portugiseren nyter suksess og er av flere linket til den snart ledige jobben som manager i Premier League-klubben Liverpool.

Landslags-nei

Før lørdagens kamp fikk Amorim spørsmål om han blir å finne i Lisboa også neste sesong. Det kunne han ikke garantere, lød svaret.

I forbindelse med sitt seneste landslagsuttak informerte landslagssjef Ståle Solbakken om at Fredrik Aursnes har takket nei til videre spille for Norge. Det kom som en stor overraskelse på de fleste.

Aursnes begrunnet det blant annet med at han ønsker «mer tid og frihet til å prioritere andre ting».