Mens for Kristiansund ser det nå nærmest umulig ut å beholde plassen. Den soleklare tabelljumboen står med seks poeng etter 18 kamper. Ettersom Jerv (nest sist) sjokkerte Lillestrøm og vant 1–0, har de nå åtte poeng ned til Kristiansund.

– Vi kommer overhodet ikke til å gi oss før det er over, sier KBK-trener Christian Michelsen til Discovery+.

Trepoengeren gjør at Tromsø spretter opp fra en 14. til en 9. plass på tabellen. Seieren må ha smakt ekstra godt med tanke på hva som skjedde da lagene møttes sist.

Da mistet nemlig Tromsø seieren på overtid etter å ha gitt bort et klønete straffespark. Dermed endte det 1–1, noe som har vært typisk for dem i år. Gaute Helstrups menn har bare tapt fire ganger denne sesongen, bare topp fire-lagene har tapt færre, men samtidig har de spilt hele ni kamper uavgjort.

SCORET SITT FØRSTE: Finske Jasse Tuominen scoret sitt første mål i Eliteserien. Det skulle vise seg å bli svært viktig. Foto: Marius Simensen / NTB

Etter en ganske så rolig åpning på førsteomgang, ble det etter hvert liv i kampen. Den første store sjansen kom da Kent Are Antonsen dundret et frispark i tverrliggeren.

Tromsø fortsatte å styre kampen, og midtveis ut i omgangen kom 1–0-scoringen. Veteranen Ruben Yttergård Jenssen dro seg forbi Amidou Diop og smelte inn 1–0 fra skrått hold.

– Det var gøy å få et mål igjen. Det er en fantastisk jobb av Jasse (Tuominen) i forkant der, sa Yttergård Jenssen til Discovery+ etter sitt første eliteseriemål siden 2019.

BARE NESTEN: Sander Kartum reduserte med et flott skudd, men det ble med den scoringen. Foto: Marius Simensen / NTB

Det var Tuominen som stjal til seg ballen i forkant av Yttergård Jenssens scoring, og tidlig i annenomgang skulle finnen også få sin første scoring i Eliteserien.

En kontring av hjemmelaget endte med at TIL-spissen fikk ballen utenfor femmeteren. Tuominen fintet til seg litt rom og banket ballen under McDermott.

Sander Kartum sørget for liv i kampen med en redusering, men Tromsø holdt unna denne gangen.

– Det ville seg ikke i dag. Det ble tap igjen. Vi må bare ta en kamp om gangen, sier Kartum til Discovery+.