– Fotballroboten er et spennende prosjekt for Sunnmørsposten, som vi håper vil falle i smak blant våre lesere. Den vil gjøre oss bedre på bredde- og aldersbestemt fotball enn noensinne. Ved bruk av roboten gir vi leserne ny informasjon og mer journalistikk, sier Kristin Knudsen, reportasjeredaktør i Sunnmørsposten.

Lokalfotballen har starta for fullt i april, nå ruller Sunnmørsposten ut sin nye storsatsing på lokalfotball.

Gjennom portalen «Lokalfotballen» kommer det til å bli publisert referater fra aldersbestemt fotball fra 13 år og oppover til seniorklassene. I løpet av 2023-sesongen kommer det til å bli generert mellom 7.500 til 8.000 kampreferater.

– Med dette verktøyet har Sunnmørspostens satsing på lokalfotballen aldri vært større, sier Knudsen.

Mer omfattende dekning

Referatene blir automatisk generert av en robot hos Norsk Telegrambyrå (NTB). Den henter data fra fotballens informasjon – og kommunikasjonssystem, også kalt FIKS, og gjør det om til kampreferater basert på informasjonen som trenere og lagledere legger inn.

Det betyr med andre ord: Til mer informasjon lagene legger inn om kampene sine, til bedre forutsetninger får roboten til å kunne lage gode kampreferater.

Stavanger Aftenblad var første avis som tok dette i bruk for to år siden, mens Fædrelandsvennen fulgte på etter dem. Nå skal altså Sunnmørsposten også benytte seg av denne gode muligheten til å dekke lokalfotballen på en mer omfattende måte enn noensinne tidligere.

– Dette blir en stor og viktig satsing fra Sunnmørsposten, og vi vet hvor sterkt lokalfotballen står på Sunnmøre. Dette har blitt et populært tilbud hos de andre avisene som har brukt det, og vi tror det kommer til å slå an i vårt dekningsområde også, sier sportsleder Kristian Stenerud i Sunnmørsposten.

Sunnmørsposten ønsker også at det blir sendt inn lagbilder, som kommer til å følge med referatene til hvert av lagene.

– Blir utrolig artig

«Lokalfotballen» kommer til å følge de samme reglene som er lagt inn i FIKS, som betyr at spillere som av ulike årsaker ikke skal være synlige, heller ikke blir det i kampreferatene.

For å heve satsingen vår på lokalfotballen, skal Aleksander Svendsen jobbe i ei prosjektstilling med fotballroboten.

– Dette blir utrolig artig å være med på. I tillegg til kampreferatene fra fotballroboten, vil vi også øke antallet saker fra lokalfotballen og nå enda lenger ut i bredden enn tidligere, sier Svendsen.

Har du tips til saker fra lokalfotballen? Send til: aleksander.svendsen@smp.no