Men Liverød deler ikke med NTF etter å ha fått negative bemerkninger på et Teams-møte.

– Jeg hadde en presentasjon overfor NTF og NFF, hvor kun enkelte utdrag ble presentert. Der deltok to stykker fra NTF, Espen Olafsen og Leif Øverland, og så var det Karl-Petter Løken og Truls Dæhli fra NFF. Etter presentasjonen, betegnet NTF rapporten, som de fortsatt altså ikke kjente i sin helhet, som «subjektiv, tendensiøs, skuffende og ubrukelig», sier Terje Liverød.

Han mener det «forteller mer om dem enn rapporten».

– I og med at NTF betegnet den som ubrukelig, hadde det ingen hensikt å gi den til dem. Noe de selv åpenbart heller ikke ønsket.

I mars kom Terje Liverød med en rapport som forsøker å identifisere årsakene til funn han gjorde for to år siden: At det har gått nedover med norsk toppfotball i over 20 år – på stort sett alle områder.

Liverød ville ikke dele den gratis med NFF og NTF, og ledelsene i NFF og NTF har derfor valgt å ikke delta i debatten rundt rapporten – selv om landslagssjef Ståle Solbakken har meldt litt.

Nylig fikk NFFs generalsekretær Karl-Petter Løken innsyn.

Karl-Petter Løken Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

– Jeg har lest den og vi tar imot alle gode innspill fra folk som engasjerer seg for norsk fotball. Det er absolutt interessant lesning, sier han.

Han omtaler det som en omfattende rapport.

– Vi har satt ned et utvalg ledet av Brede Hangeland. Vi kommer til å ta innspillene inn som en del av vurderingene vi gjør i fellesskap der.

– Liverød er veldig kritisk til flere sider ved norsk toppfotball, ser du noe av det samme?

– Det er for tidlig å konkludere. Vi ønsker å behandle det med respekt. Alle har godt av å bli sett i kortene, det vil drive oss fremover. Jeg liker den typen innspill, for da må vi se om det er ting vi kan gjøre bedre.

RAPPORTEN: Liverød har oppdatert rapporten siden mars. NFF har fått siste versjon.

– Liverød ønsker jo at NFF bare skal drive med landslag og breddefotball, og ikke med toppfotball på klubbsiden. Hva tenker du om det som NFF-mann?

– Vi har satt ned et utvalg som skal se på mye og da er den type innsikt og innspill viktig for å drive det arbeidet videre.

– Flere vil hevde at Liverød er en kontroversiell og spissformulert stemme?

– Det er godt mulig, men det betyr ikke all verden. Det er fint. Det skaper en dynamikk. At noen er mer eller mindre kritiske og spissformulerer, det er ikke noe problem. Det er bare bra.

– Men vi trenger ikke nødvendigvis å være enige, sier Løken.

Leif Øverland Foto: Jørgen Braastad / VG

Liverød omtaler dialogen med NFF som konstruktiv og nyttig.

Det samme vil han ikke si om Norsk Toppfotball.

– Jeg håper å få lest den. Det var flere forhold som ble presentert som var interessante. Spesielt bet jeg merke i hvordan skape mer kapital til å utvikle norsk fotball, der Liverød har klare meninger, sier NTF-direktør Leif Øverland.

– Liverød sier arbeidet ble stemplet som «subjektivt, tendensiøst, skuffende og ubrukelig» av dere. Opplevde du det slik?

– Det ble en diskusjon om hvordan man presenterer statistikk. Det ble brukt noen ord som kan oppfattes som at vi er imot Liverøds arbeid, men det er ikke NTFs holdning. Vi er positive til at folk ser på oss, sier han.

Liverød er nå forberedt på at rapporten også havner hos NTF-sjefen fordi den skal diskuteres i utvalg der både NTF og NFF er representert.

– NFF og Løken var konstruktive og bad om og fikk derfor rapporten. Noe lederen i NTF nå også vil i og med at NTF er en del av «Europatoppen». Vi får for norsk fotball sitt beste håpe han leser den, sier Liverød.