Sandviken og Fortuna spilte begge i toppserien i fjor, men begge rykket ned. De to er kanskje de heteste favorittene til å rykke opp igjen, og så langt har Sandviken overbevist mest av de to. Det er også Fortuna-veteran Helene Sandø enig i.

– De har vel scoret rundt ti mål på sine to seriekamper, og virker solide. Vi møtte dem to ganger i treningskamper i Kaupanger i vinter, og spilte da 3-3 og 0-0 mot dem. Så vi har nivået inne, håper Helene.

Fornøyd

Hun var veldig godt fornøyd med Fortunas andreomgang sist helg, borte mot Alta.

– Etter en begredelig åpning, der vi lå under 0-2 før vi visste ordet av det, spilte vi oss stadig opp. Og 2. omgangen var kjempebra, da rundspilte vi dem og scoret de tre målene som holdt til seier. Forhåpentligvis kan vi komme opp på dette nivået gjennom hele kampen i dag,.

Slik det ser ut nå, kan Fortuna stille fullt lag mot bergenserne. Og Helene lover å gå for seier.

Opprykk?

– Klart det! Men om vi ønsker å rykke opp vet jeg ikke helt. Flere av jentene har snakket om at de kanskje reiser bort til høsten for å studere, og det har vist seg at det ikke er så enkelt å få gode spillere til å flytte hit. Men den tid, den sorg. Nå konsentrerer vi oss om dagens kamp mot Sandviken, den er vi sugen på å vinne.

Fortuna skiftet trener foran årets sesong. Karl Oskar Fjørtoft kom inn som erstatter for Svein Slinning.

– Hva er den største forskjellen på de to som trenere, Helene?

Mindre løping

– Det er i hvert fall mindre løping uten ball med Karl Oskar enn det som var tilfelle med Svein. Nå har vi med oss ballen når vi løper, og det trives vi med. Ellers har vi veldig mange pasningsøvelser på trening, Karl Oskar er opptatt av at vi må øve oss i å holde ballen i laget. Først da kan vi få den nødvendige framgang. Og i 2. omgang mot Alta lyktes vi godt med dette, vi får prøve å videreføre den trenden til Sandviken-kampen i dag, håper Helene Sandø.

Sandviken blir en tøff test for Fortuna og Helene Sandø i dag. Begge er regnet som favoritter til opprykk, og Helene håper at Fortuna fortsetter det gode spillet fra 2. omgangen mot Alta sist. Foto: Rune Helle