Nordmannen ble torpedert bakfra av franske Victor Martins da feltet skulle sette fart etter at sikkerhetsbilen hadde forlatt banen.

– Hva er det du driver med, Victor Martins, skrek Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen på direkten og bruker også ordet «torpedert».

På internradioen raste naturlig nok Dennis Hauger.

Hauger lå an til en skikkelig jubelhelg med seier lørdag og 3. plass søndag da det skjedde.

Etter å ha blitt truffet bakfra, snurret Hauger og falt helt til bunns på resultatlisten.

– Det føltes uvirkelig i det jeg ble truffet av Martins. Turhavari i Bahrain og nå dette - det er tungt, men jeg har ikke noe valg, sier Hauger i en uttalelse.

Før det virket alt fryd og gammen for Norges håp.

– Veldig bra kjørt av Dennis. Han holder seg unna trøbbel og klatrer i feltet, fastslår Viaplay-eksperten Stein Pettersen på direkten.

– Det går veldig bra i løpene med tanke på farten vi har, og det er fortsatt 22 løp igjen. Jeg må bare legge denne dagen bak meg, sier Dennis Hauger selv.

Ayumu Iwasa vant søndagens løp foran Théo Pourchaire. Arthur Leclerc - lillebror til Formel 1-føreren - ble nummer tre.

Iwasa er, som Hauger, en del av Red Bull-akademiet og er dermed en heftig konkurrent til nordmannen om et mulig sete i Red Bulls «B-lag», AlphaTauri-teamet i 2024.

Hauger vant lørdagens sprintløp fra beste startspor etter å ha blitt nummer ti på fredagens kvalifisering.

Søndag hadde han tiende beste startspor, men hadde en kanonstart og avanserte til 6. plass tidlig.

Dennis Hauger etter lørdagens sprintseier i Australia. Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Så ble det sikkerhetsbil, og nordmannen kom godt ut av det. Hauger klarte å holde seg unna all trøbbel i feltet og hadde gode og sikre forbikjøringer. Han avanserte til 3. plass.

Etter 26 av 33 runder ble det igjen sikkerhetsbil, da først Roy Nissany og så Enzo Fittipaldi kjørte i veggen. Da sikkerhetsbilen forlot banen, skjedde dramaet som kostet Hauger pallplassen.

– Dette er veldig, veldig alvorlig. Martins må få en streng straff, mener Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

– Han gjør det ikke med vilje, men han gjør en generaltabbe.

Det er nå fire uker lang pause i Formel 2-mesterskapet. Neste løp går i Baku, der Hauger har tatt sin eneste hovedløpsseier i Formel 2-karrieren.