– Jeg føler dette er første gang på lenge at Spjelkavik er favoritter over Herd, sier Skulstad foran lørdagens lokaloppgjør.

Da braker naboene sammen til slaget om indre bydel på naturgresset til Spjelkavik.

De siste årene er det ingen tvil om at Herd har vært storebror av naboklubbene, i alle fall ut ifra tabellplasseringene.

Ikke siden en cupkamp i 2010 har Spjelkavik slått Herd. Siden har lagene møttes åtte ganger i serien.

- Bedre lag

Sondre Skulstad tror rekken blir brutt lørdag.

– Herd har et høyt toppnivå, men jeg føler vi har en større tropp. Totalt sett føler jeg at vi har et bedre lag enn dem. Det har i alle fall ikke vært i nærheten av så jevnt mellom klubbene de siste ti årene. Jeg tror vi kan ta dem nå. Vi har i alle fall et mål om det, sier Skulstad.

Foran lørdagens lokaloppgjør er Herd ett poeng foran Spjelkavik. Begge lagene kjemper foreløpig for å unngå nedrykk til 4. divisjon.

– Målet vårt er å holde oss, utover det har vi ikke noe spesielt mål om å komme foran Spjelkavik, sier Herds Vegard Bruland.

Spår temperatur

Han har tidligere spilt for Spjelkavik, men er nå ekte Herd-gutt. Han legger ikke skjul på at det betyr litt ekstra å møte naboklubben og spillere han møter i det daglige.

– Selvfølgelig. Det er jo et lokaloppgjør. Sånn er det bare. Du vil ikke tape disse kampene, sier Bruland.

– Hva kan vi vente oss lørdag?

– Helt ærlig føler jeg de siste oppgjørene mellom oss har vært litt tamme. Jeg hadde forventet meg mer trøkk. Det er mulig det har vært nerver, litt feige lag eller noe sånt. Jeg håper det blir mer trøkk nå, sier Bruland.

Vil smelle

Spjelkavik-kaptein Sondre Skulstad skal i alle fall gjøre sitt for underholdningens del.

– Jeg tror det kommer til å smelle. Spjelkavik er i alle fall veldig tent på å slå Herd. Både spillere, trenere og alle rundt klubben vil ha en seier over Herd nå. For oss betyr det mye, sier Skulstad.

Mens Spjelkavik og Herd braker sammen lørdag, skal Brattvåg på tur til Haugesund i helga. Haugesund 2 er motstander søndag.

Det siste lokale 3. divisjonslaget, AaFK 2, møter Os borte mandag.