For det blir et spektakulært bakkeløp NAF innbyr til lørdag 17. september. I Møre og Romsdals mest kjente turistbygd; Geiranger, vil det syde av motorsportentusiaster denne lørdagen, da de fleste av turistene har forlatt bygda.

Løpssjef Halkjelsvik er en sindig kar, men makter ikke helt å skjule sin entusiasme for arrangementet.

– Dette blir landets råeste bakkeløp med de omgivelser vi har i Geiranger. Jeg har hatt en drøm lenge om å få til et bakkeløp av nasjonal størrelse i denne bygda. Nå ser det ut til å gå i oppfyllelse, sier Halkjelsvik.

– Det har tatt mye tid og arbeid, men jeg har god tro på at vi skal få til et velorganisert arrangement, sier 50-åringen.

For få uker siden var han sammen med en inspektør fra Norges Bilsportforbund og så på løypa i Geiranger.

– Starten går utenfor Union Hotell, og i 1800 meter oppover bygda. Målområdet blir på flata før du kommer til Hotell Utsikten, forklarer Halkjelsvik videre.

Inspektøren fra motorsportforbundet var også begeistret, men satte noen krav til sikkerhet som NAF Motorsport Ålesund må innfri.

– Vi må ha på plass noen betongelement og ikke minst såkalte «traktoregg». De får vi låne av lokale bønder i området. Også betongelement har vi fått klarsignal på å låne.

– Hvor mange biler slipper til i løpet?

– Vi har satt et tak på 40 biler. Og vi påpeker at årets løp blir for et «prøvearrangement» å regne. Det kan være greit for alle parter. Men vi er møtt med stor velvillighet i Geiranger, og mitt ønske er at vi på sikt kan få løpet til å gjelde som NM-runde, over to dager. Men allerede til årets løp kan vi garantere å få med noen profilerte kjørere, sier Halkjelsvik.

Foreløpig holder han kortene tett inn til brystet hvem disse motorkjendisene er.

Ove Skyldstad, daglig leder i Destinasjon Geirangerfjord, kan bekrefte at de er positive til planene.

– Det var noen diskusjoner i styret, men til slutt ble det et enstemmig vedtak på å godkjenne løpet. Siden det er liten trafikk i området på tiden av året og næringslivstoppene i bygda sitter i styret, så forsøker vi et første år for å se, sier Skyldstad.

<strong>Har styringa:</strong> Daggen Halkjelsvik er leder i NAF Motorsport Ålesund. Det har han vært de 16 siste åra. Han blir løpssjef for bakkeløpet i Geiranger lørdag 17. september. – Dette blir landets råeste bakkeløp i ei svært spektakulær løype. Den blir på 1800 meter, og vi kommer til å slippe trafikk igjennom når det er pauser for de aktive, lover Halkjelsvik. Næringslivet i turistbygda er også svært positive siden september normalt er ei stille tid i Geiranger. Blir det suksess i år er NAF Motorsports ønske å få løpet inn på terminlista som NM-runde i bakkeløp. FOTO: JARLE MORDAL