– Dette lover godt for resten av sesongen, sier Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen om nordmannens sesongstart.

– Den som imponerte mest i dag, var Dennis Hauger. Vinneren i mine øyne er Dennis, fortsetter Gulbrandsen.

– Det er alltid godt å komme godt i gang med en pallplass, sier Hauger i en pressemelding.

– Jeg prøvde å ikke la meg rive med i begynnelsen av løpet, men tenkte hele tiden på å å ta vare på dekkene så godt som mulig.

– Jeg tror alle slet ganske mye med overoppheting på bakdekkene. Det gjaldt virkelig å holde dem i ro. Men jeg følte mot slutten, de siste ni rundene, da jeg fikk kjøre i ro, så tok jeg tiendeler i hver runde. Og da slet de andre mer enn meg. Det var en god følelse og et godt gjennomført løp, sier han til Viaplay.

Hauger har fått bare én kjøredress foreløpig - og løp derfor unna champagnefeiringen for at dressen ikke skulle bli sprutet ned med edle og seige dråper.

– Jeg har bare én kjøredress i helgen, så jeg tenkte at jeg ikke skulle få den sprutet ned før løpet i morgen, sier 19-åringen.

Aurskogs store sønn var flinkere enn sine konkurrenter til å ta vare på dekkene og avanserte fra 5. til 3. plass med sterke forbikjøringer av både kvalik-vinneren Théo Pourchaire og Red Bull-kollega Ayumu Iwasa.

På slutten presset Hauger fransk-portugisiske Victor Martins i kamp om 2. plass, og med en glitrende forbikjøring passerte han ART-føreren rett før slutt.

– Det er utrolig hva dekkene betyr i Formel 2, utbryter Viaplay-ekspert Henning Isdal på direkten.

– Dette var veldig deilig. Vi fikk svar på en del av de tingene vi lurte på i fjor. Det var vel ingen tvil om hvem som var flinkest til å ta vare på dekkene i dag, sier pappa Tom Erik Hauger til Viaplay.

Tidligere i løpet var Hauger heldig som slapp unna punktering da Theo Pourchare kjørte inn i nordmannens dekk med sitt neseparti.

Den norske Red Bull-junioren kvalifiserte seg fredag som fjerde best etter en vanvittig hundredelskamp. Det er den nest beste kvalifiseringen han har hatt i Formel 2- karrieren.

Det betydde egentlig at han skulle starte som nummer syv i lørdagens sprintløp, men en gridstraff til dansken Frederik Vesti gjorde at Hauger hadde sjette beste startspor. Søndag får han fjerde beste startspor i hovedløpet, som gir mer poeng enn sprintløpet.

Nordmannen har i år skiftet til nytt team, MP Motorsport. 2022 var ikke særlig vellykket med Prema-teamet. Dette er hans andre sesong i Formel 2, altså hakket under Formel 1. Hauger tok to seirer i Formel 2 i 2022, én gang i et sprintløp og én gang i et hovedløp.

– Det virker som MP Motorsport er en bra match for Dennis, sier Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

Sveitseren Ralph Boschung vant lørdagens sprintløp suverent. 25-åringen er trolig for gammel til noen gang å få noen Formel 1-kontrakt.