Manchester United hadde få problemer med å ta seg videre fra åttedelsoppgjøret mot Real Betis. Etter å ha bommet på flere sjanser satt den til slutt for Rashford, med et fantastisk skudd fra distanse.

– Jeg er fornøyd, vi liker utfordringer og vi visste at Betis er et godt lag. Nå har vi slått dem to ganger så jeg synes vi har gjort det godt, sa Manchester United-manager Erik ten Hag til BT Sport etter kampen.

Det var engelskmannens 25. scoring i europeisk fotball for Manchester United. Med det gikk han forbi Cristiano Ronaldo, som har 24 scoringer i europeisk fotball for klubben.

Til Ronaldos forsvar kom 22 av hans scoringer i Champions League (én i kvalifisering) og kun to i Europa League, mens 13 av Rashfords scoringer har kommet i Europa League. 25-åringen har 12 scoringer i Champions League.

Manchester United hadde en komfortabel ledelse fra det første åttedelsoppgjøret mot Real Betis, da de vant 4–1 på Old Trafford.

Hjemmelaget hadde sine sjanser i første omgang, og primært Juanmi – som hadde tre muligheter til å score, bare i første omgang.

Facundo Pellistri (21) fikk sin første kamp fra start for United og ten Hag var godt fornøyd med innsatsen.

– Pellistri hadde noen veldig gode involveringer. Jeg er veldig fornøyd med det han leverte, sa United-manageren til BT Sport.

Ut i andre omgang begynte bortelaget å ta over dominansen. Rashford som har vært i fantastisk form denne sesongen var lenge usedvanlig ineffektiv mot Betis, med flere gode sjanser, men ti minutter etter pause brukte han vristen fra 25 meter og med ytterskru gikk ballen i det lengste hjørnet.

Det var Rashfords sjette scoring i Europa League og hans 27. i alle turneringer for Manchester United denne sesongen.

Trekningen for kvartfinalene er på fredag 13.00.