Lille Girona rykket opp til La Liga før årets sesong, men har bitt godt fra seg på det øverste nivået.

Mot Real Madrid var det Valentín Castellanos som bet hardest av alle:

24-åringen ble den første til å score fire mål på Real Madrid i La Liga siden 1947. Den gang scoret Esteban Echevarría fem mål for Real Oviedo.

– Det er en drømmekveld for meg. Vi spiller mot et av verdens beste lag og jeg kunne aldri forestilt meg dette. Jeg skal nyte dette med fansen, familien min, og alle hjemme i Argentina, sier Castellanos ifølge Marca.

I løpet av kampens 24 første minutter hadde Valentín «Taty» Castellanos lurt inn to mål bak keeper Andrij Lunin.

«Los Blancos» og Vinicius Junior reduserte like før pause - men i andre omgang fortsatt «Taty»-showet for hjemmelaget.

HERJET: Valentín Castellanos puttet fire mål på Real Madrid. Det er det lenge siden noen har gjort i La Liga. Foto: ALBERT GEA / Reuters / NTB

36 sekunder etter hvilen satt Castellanos sitt tredje for kvelden - før 24-åringen kastet seg frem og stanget inn 4–1.

Med bragden gjennomført ble Castellanos byttet ut og fra benken fikk han se Lucas Vazquez pynte resultatet til 2–4.

Nederlaget betyr at Real Madrid holder seg 11 poeng bak serieleder Barcelona med syv kamper igjen av sesongen – men katalanerne har en kamp mindre spilt.

Real Madrid kan med andre ord slite med å forsvare La Liga-tittelen, men har fortsatt muligheter i Champions League.

«Los Blancos» møter Manchester City og Erling Braut Haaland til den første av to semifinaler i Madrid 9. mai. Returen spilles 17. mai.

Girona klatrer til 9.-plass, med 11 poengs klaring ned til nedrykk.

GIRONA-HELTEN: Castellanos ga Barcelona en gavepakke i kampen om La Liga-trofeet. Foto: David Borrat / EPA / NTB