– Ellevilt, sier NRK-kommentator og super-mosjonist Jann Post til VG.

Paris-Roubaix er et av de mest kjente endagsrittene i sykkelsporten og blir kalt «helvete i nord». 256,6 kilometer tilbakelegges på røffe veier - 54,5 av dem på brostein.

Årets utgave var et av de raskeste utgavene i historien, og hadde ifølge NRK - som omtalte saken først - en snittfart på 46,84 kilometer i timen.

Ineos Grenadier-rytter Cameron Wurf kom i mål drøye tyve minutter etter vinnerne og la da ut økten på treningsappen Strava med følgende tittel: «Så humpete at det gjør vondt å tisse».

Det hindret ham likevel ikke fra å legge ut en ny økt, og på kvelden la han ut et nytt innlegg på Strava. Da hadde han løpt 21.21 kilometer på den høyst respektable tiden 1:26.55 - en snittfart på 4:06 per kilometer.

– Triathlonutøvere er vant til å løpe etter å ha syklet langt. Men dette er noe annet for meg. Å kjøre Paris-Roubaix er ekstremt hardt i seg selv. Kroppen blir helt mørbanket. Jeg tror ingen som har fullført inn til velodromen i Roubaix noen gang har vurdert å løpe en meter. Å da legge ut på en halvmaraton i brukbart fart rett etterpå er ellevilt, sier Post som også er kjent fra podkasten «I det lange løp».

Wurf er triatlet og har vunnet flere ironman-events. Post legger til:

– Jeg tviler på det var spesielt klokt. Men han fant i alle fall en måte å få testet grenser på. Topptrente folk gjør utrolige ting når de har bestemt seg, sier Post.

VG har forsøkt å komme i kontakt med Wurf, men han har ikke besvart våre henvdelser. Etter søndagens sykkeltur og halv-maraton har han lagt ut en sykkeltur på 50.5 kilometer samt en svømmetur på 3000 meter.

PS! Vinner av Paris-Roubaix, Mathieu van der Poel, feiret for øvrig litt annerledes enn Wurf. Han ble observert med lagkameratene på et diskotek i Belgia på kvelden.

PSST! Er du klar for sykkelsesongen? Landevei.no tester de mest populære syklene. (+)