– Det har gått raskere enn jeg trodde. Jeg trodde nok jeg trengte flere skirenn, sier Østberg til VG.

31-åringen fikk ikke gå skirenn på halvannet år fordi hun manglet helseattest. Først 8. november var det klart at hun kunne konkurrere igjen.

Og med søndagens åttendeplass på 10-kilometeren, hennes tredje løp for sesongen, tok Østberg et solid steg mot OL-troppen.

– Det har vært veldig «fra det ene til det andre». I november kunne det ende med null skirenn i vinter. Jeg var veldig forberedt på det også, så jeg må innrømme at det har vært en veldig stor omstilling for meg mentalt, sier Østberg og utdyper hvordan det var:

– «Oi, jeg skal gå skirenn likevel». Jeg håpet på det hele veien selvsagt, men man mister litt troen også. Det har skjedd mye fysisk og mentalt siden november.

Landslagstrener Ole Morten Iversen er ikke overrasket over at Østberg presterte godt i høyden i Davos (1550 meter). Han tror også OL-høyden i Kina (rundt 1800 meter) passer bra.

– Ingvild Flugstad Østberg i høyden, i Beijing og i form er normalt et av våre sterkeste kort. Hvis vi klarer å få henne i god form, sier Iversen.

– Hvordan synes du dere ligger an med tanke på det?

– Helt i rute.

– Nærmer hun seg OL-plass?

– Ja ja, absolutt.

Østberg kaller søndagens åttendeplass, bare slått av Therese Johaug og Heidi Weng blant de norske, en god OL-søknad.

– Det styrker troen og håpet på at jeg kan komme til OL. Får jeg noen sjanser til for å vise meg plassen verdig, skal jeg ta dem, sier Østberg.

– Jeg vet jeg takler høyde bra og kan gå ulike distanser utenom sprint.