Etter kampslutt publiserte Wikestad på sin Twitter-konto et skjermbilde av en Messenger-melding.

«Synd at kreften tapte, men kreft er jo alltid jævlig.», sto det. Meldingen tikket inn etter han kommenterte Manchester United – Arsenal i helgen.

46-årige Wikestad ble i 2020 rammet av kreft i tarm og nyre, og ble operert fire ganger samme år. Nå er han frisk – etter en svært tøff periode.

Les også: Kasper Wikestad: «Jeg var 100 prosent sikker på at jeg skulle dø»

Kommentatoren forteller til VG at meldingen var tung å få.

– De aller fleste mennesker er veldig, veldig hyggelige. Det er jo ting jeg sliter med hver dag på grunn av at kroppen var gjennom det den var gjennom, sier Wikestad.

– Noen dager er tyngre enn andre, men det vet jo ikke folk. Folk har sine indre kamper som de prøver å skjule for omverden. Jeg har hatt mitt de siste to årene, og derfor kjente jeg at den svei litt, forklarer han.

VG har vært i kontakt med mannen som skrev meldingen til Wikestad. Han forteller at han er lei seg for innholdet.

– Så klart skjønner jeg at det var fælt å si, og jeg beklager for det, sier mannen, som ønsker å være anonym.

Han syns dog ikke noe om at Wikestad publiserte navnet og bildet av han, da Wikestad delte meldingen på sin Twitter-konto.

– Det burde han holdt seg for god for, sier mannen til VG.

Wikestad er glad for at vedkommede har beklaget.

– Alle mennesker gjør feil, og sånn er det. For min del er saken helt død nå. Alt er tilgitt, og det er storsinnet av ham å beklage. Jeg håper at alle rundt ham også tenker at dette har skjedd og at vi ikke får gjort så mye med det nå.

– Da er det viktigere å fokusere på det man gjør i etterkant. Det er veldig fint at han beklager, og da er det helt glemt fra min side, legger han til.

Kommentatoren har gjennom hele karrieren vært kjent for sitt store engasjement:

Fotballkommentator i TV 2, Øyvind Alsaker, ble overrasket etter å ha fått presentert innholdet i meldingen som Wikestad mottok.

– Det er forferdelig. Man må tåle mye i rollen som fotballkommentator og i mediet vi er i, men det går en grense. Dette er langt over den, selvfølgelig. Det er horribelt, sier Alsaker til VG.

– Det er et trist utslag av at det er så kort vei fra impuls til publisering, legger han til.

Selv forteller Alsaker at han ikke har opplevd lignende hets som mangeårig kommentator i TV 2 og Canal+.

– Jeg har ikke fått tilbakemeldinger av et sånt lavmål. Men jeg har selvfølgelig fått mye jeg også. Det får man jo, men jeg har prøvd å se at dette er skuffede supportere i kampens hete.

– Når det kommer meldinger av det kaliberet her, så er det åpenbart at det er et problem. Det er både trist, skadelig og ødeleggende, sier han.

RUTINERT: Øyvind Alsaker har mange år bak seg som fotballkommentator. Foto: Terje Pedersen / NTB

Også tidligere landslagsspiller og nå fotballekspert for TV 2, Solveig Gulbrandsen reagerer oppgitt på hetsmeldingen.

Det er jo bare idiotisk, og det hører ikke hjemme noe sted. Det virker som om folk har mindre sperre når det kommer til å sende meldinger. Jeg tviler på at noen hadde sagt det ansikt-til-ansikt, sier TV 2-eksperten.

En ting er å få saklige tilbakemeldinger fra supportere. Da er det stor takhøyde. Men å gå på private og personlige ting med en sånn tone som i dette tilfellet, det går ikke an, legger hun til.

Gulbrandsen mener selv at hun har vært heldig som ekspert og kommentator når det kommer til grove tilbakemeldinger, men slår fast at det er et problem i bransjen.

Jeg vil ikke si at jeg har opplevd noe hets. Jeg har jo fått noen meldinger, men jeg vet at det er mange andre som har fått mye verre. Det er altfor mye av dette i fotballen.

– Jeg har heldigvis ikke opplevd noe som Kasper. Det er selvfølgelig noen veldig få som kommer med idiotiske meldinger. Men de hverken lytter jeg til eller gir noen oppmerksomhet, sier Wikestads tidligere kommentatorkollega i TV2, Endre Olav Osnes.

LITE HETS: Solveig Gulbrandsen sier hun til nå ikke har fått mye hets. Foto: Terje Pedersen / NTB

Wikestad understreker at han føler seg heldig som får jobbe som fotballkommentator.

Vi som driver med denne jobben, er ekstremt privilegerte. De aller fleste går ikke på jobb og får høre: «Fader, så flink du var i dag!» av masse folk de ikke kjenner. I det store og hele er det veldig lite synd på oss. Vi er veldig heldige og får en klapp på skulderen for den minste ting. Det setter jeg veldig stor pris på.

Sportssjef i Viaplay, Kristian Oma, skriver følgende om hendelsen til VG:

«Vi finner noen av meldingene som Kasper mottar direkte avskyelige. Vi vet at Premier League og engelsk fotball genererer hele følelsesskalaen til supporterne, og som oftest er det den herlige entusiasmen og kjærligheten til laget og spillet som skinner igjennom. De fleste skjønner veldig godt hvor grensen går. Men når det tipper over til grov hets alla dette blir det nesten utenfor fatteevne. Vi snakker med Kasper om hvordan dette kan håndteres, og selv om det ikke er uvanlig at TV-personligheter generelt opplever overtramp på sosiale medier – var meldingene Kasper opplevde denne helgen i en egen og nedrig liga.»

VIAPLAY-SJEF: Kristian Oma mener meldinger som den Wikestad fikk knapt er mulig å forstå. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Etter at det ble kjent at Wikestad ble rammet av kreftsykdommen for to år siden, har det kommet et fåtall av lignende hetsmeldinger.

– Jeg har fått: «Jeg håper du får kreft og dør». Han fikk jo viljen, i hvert fall med kreften, men ikke at jeg døde. Det er ikke ofte jeg får så drøye meldinger.

Slik begrunner han hvorfor han delte Messenger-meldingen på Twitter søndag:

– Det er veldig sjelden at jeg lar ting gå inn på meg eller legger ut noe sånt, men det er lett å la følelsene ta overhånd noen ganger. Selv om det ikke er så drøyt som det, ser man hvor drøyt det kan være.

Senere på kvelden slettet Wikestad tweeten med meldingen vedlagt.

Han trekker frem Vålerenga-stjernen Osame Sahraoui som et godt eksempel for hvordan han håndterte hetsmeldingen han fikk rettet mot seg etter å ha herjet for VIF mot Lillestrøm samme dag.

– Jeg synes også meldingen som Osame Sahraoui fikk var veldig fæl, og kanskje enda verre. Vi bør alle tenke på å gå i hans fotspor, og heller rekke ut en arm slik han gjorde.

Avslutningsvis kommer Wikestad med en klar oppfordring:

– Jeg håper at om det skal komme noe positivt ut av dette, så er det forhåpentligvis det at om man ikke har noe hyggelig eller konstruktivt å si, så tenker man seg om en ekstra gang før man fyrer av en melding på sosiale medier eller andre steder.