Som siste hopper i den første omgangen klinte sloveneren til med 226 meter. Ny verdensrekord for kvinnene med fire meters margin.

Klinec fulgte opp rekordhoppet i finaleomgangen, landet på 223,5 meter, vant rennet og Raw Air sammenlagt.

Silje Opseth lå på en annenplass etter den første omgangen, med et hopp på 211 meter, og leverte sterkt også i finaleomgangen. Med 207 meter tok 23-åringen en solid annenplass i det historiske rennet i Vikersund.

– Jeg begynner snart å gå tom for ord. Det har vært en helt uvirkelig helg med masse følelser og glede. Det er en stor lettelse over at vi endelig fikk lov til å sette utfor her, sier Opseth til VG i dette intervjuet:

Den tidligere rekordinnehaveren var verdensmesteren fra Planica, Alexandria Loutitt, som under sitt tredje og siste treningshopp lørdag landet på 222 meter.

Japanske Yuki Ito, som fikk æren av å sette først utfor i verdens største bakke, ble til slutt nummer tre.

Les også: Kvinnene endelig sluppet fri: – Dette er helt sykt

NUMMER TO: Silje Opseth gliste i Vikersund. Foto: Geir Olsen, NTB

Maren Lundby ble nest beste norske kvinne i søndagens renn med en sjetteplass etter to hopp som målte 186 meter og 184,5 meter.

Det etter en prøveomgang hvor Lundby var best og satte ny personlig rekord og norsk rekord med 216,5 meter.

– Jeg syns det ble et kjempebra renn med mange fine hopp. Jeg hadde kanskje håpet at de lengste ble enda lenger ned i bakken, men det er litt bakvindtendenser i begge omgangene som gjør at det kanskje ikke blir den ordentlige lengden. Men alt i alt er det en kjempebra helg for sporten vår. Jeg er veldig stolt over alle jentene som har hoppet her, sier Lundby til VG i dette intervjuet:

Selv om konkurransen ikke ble helt slik hoppstjernen ønsket seg, gledet hun seg over lagvenninnens pallplass.

– Det er veldig bra, Silje er en ordentlig flyger. Hun har tatt steg hele helgen og det er veldig fortjent at hun er på pallen i dag, sier Lundby.

LUNDBY I SVEVET: Maren Lundby hoppet 216,5 meter i prøveomgangen. Hun endte på 6. plass i konkurransen. Foto: Geir Olsen, NTB