– Det vil bli litt spekulasjoner, sier han til NTB på spørsmål om det er bekymringsfullt at treneren som ga ham tillit ikke er der lenger. José Luis Mendilibar fikk sparken etter søndagens 2-2-kamp mot Rayo Vallecano.

– Jeg vet at keepertreneren og sportsdirektøren var veldig for å hente meg. Det eneste jeg kan gjøre er å se hvem som kommer inn, fortsette å være meg selv og vise hvorfor jeg skal stå. Jeg føler at med det jeg har gjort i det siste så er det ikke der skoen trykker, men selvfølgelig blir det en ny person jeg må vise mine kvaliteter for. Det er jeg innstilt på å gjøre.

Mendilibar førte Sevilla til seier i europaligaen forrige sesong. Denne sesongen har laget kommet dårlig ut i serien og er bare på 14.-plass med åtte poeng på like mange kamper.

Etter en fryktelig sesongstart fikk Nyland sjansen i målet i stedet for Marko Dmitrovic, og han har så langt spilt fire seriekamper og en mesterligakamp.

Dårlig betalt

– Det har vært veldig kjekt å få spille igjen, og det har gått bra for min del. Vi har bare ett tap på de fem siste kampene, så det har vært bra, sier han til NTB.

Likevel var det ikke nok til å berge Mendilibars jobb.

– Hvis jeg skal være helt ærlig, skulle vi kanskje hatt en seier eller to mer. I Champions League-kampen (2-2 mot PSV Eindhoven) følte vi oss litt urettferdig behandlet. Vi fikk et mål feilaktig annullert, og det var et straffespark mot som var litt tvilsomt. Det var en kamp vi kunne og burde ha vunnet, og den siste kampen på hjemmebane burde vi ha vunnet selv om vi startet veldig dårlig og lå under 0-2.

Nyland var selv i angrep og gikk i duell om hjørnesparket som Youssef En-Nesyri stanget inn til 2-2 på overtid mot Rayo Vallecano.

– Vi var det beste laget og burde ha vunnet, sier han.

Dobbelt viktig

Nyland regner med at den nye treneren vil se på hva han har gjort i kamp for Sevilla.

– Helt sikkert, og så skal det spilles to landskamper før Sevillas neste kamp. Det er sikkert rom for at den kommende treneren vil se de kampene også, sier han.

Godt spill mot Kypros og ikke minst Spania kan bli viktig ikke bare for Norge under denne samlingen, men også for Nylands ambisjon om å holde på plassen som Sevillas førstekeeper.

Det vil gagne landslaget i det lange løp.