19-åringen vant med 13 hundredeler foran langt mer meritterte Sebastian Foss Solevåg på 2.-plass. Theodor Brækken sikret bronsen.

Seieren smakte nok ekstra godt for Sandvik, som så sent som lørdag gjorde skadecomeback etter nesten tre måneder borte fra bakken.

– Dette var veldig, veldig kult. Det hadde jeg ikke trodd. Smilet går nesten rundt, jeg er veldig, veldig glad. Det å komme tilbake fra skade og starte fra bunn … Det er et veldig godt comeback, sier han til NRK.

NM-gullet var også Sandviks første i karrieren. Forrige sesong ble han nummer tre.

Rennet ble preget av vanskelige forhold, hvor 53 løpere kjørte ut i første omgang. Blant dem var verdenscupstjernen Alexander Steen Olsen.

Foss Solevåg så ut til å få en etterlengtet opptur da han var raskest i første omgang og hadde en ledelse på ni hundredeler til Sandvik på 2.-plass.

Verdensmesteren fra 2021 har hatt en fryktelig tung sesong, hvor en 20.-plass er sesongbeste i verdenscupen. Han kom også til mål i kun fire av ni renn.

Men det ble også stang-ut for Solevåg i NM-slalåmen. 32-åringen klarte ikke å matche ungguttas andre omgang og måtte dermed se seg fornøyd med sølv.