– Uff, nå er jeg sliten, det er tøft med 90 minutter, innrømmet Karl Oskar Fjørtoft etter Herds andre seier for sesongen med 2-1 mot debutantkollega Jevnaker i går ettermiddag.

35-årige Fjørtoft har fortsatt et suverent blikk for spillet og styrte det meste av begivenhetene fra sin sentrale midtbaneposisjon hos hjemmelaget på Rollons kunstgrasbane i går.

Fjørtoft var toneangivende i Herds sterke offensiv de første 25 minuttene.

Da hadde de fortjent gått opp i 2-0-ledelse, som lett kunne vært dobbelt så stor om alle de enorme målsjansene i startfasen hadde gitt uttelling. Det stoppet på to scoringer; den første signert Eirik Kampenes som fikk god tid inne i gjestenes straffefelt. Kampenes siktet godt og sendte ballen i motsatt hjørne fra 10-12 meters hold.

Andreas Ulvestad økte til 2-0 etter at han tok en retur fra JIF-keeper Sindre Johnsrud og dyttet ballen over streken.

Mellom de to scoringene hadde Eirik Dalhus headet rett på keeper Johnsrud i det 9. spilleminutt, like etter fikk Vegard Bruland en kjempesjanse alene med Johnsrud. Sistnevnte vant også den duellen.

Jevanker kom inn i oppgjøret på sin første skikkelige målsjanse. Et frispark fra 45 meters hold steg Ulrik Sundling opp på og headet sikkert i nettet.

Da var kampen 24 minutter gammel og Herds voldsomme offensiv avtok.

– Det virket som vi ble engstelige da Jevnaker scoret. Vi får negative tanker og maktet ikke holde trykket oppe. Men jeg synes vi vant fortjent, siden vi hadde de største sjansene i 2. omgang, mente Karl Oskar Fjørtoft.

Som kjeftet på seg et gult kort i en kamp som ikke var stygg, men der fem kort kom opp av dommer Myrheims lomme.

HOLDER MÅL. Karl Oskar Fjørtoft viste at han holder godt mål i 2. divisjon for Herd, her i en tett duell med Jevnakers Kjetil Sørum på Rollon kunstgras i går. Herd vant 2-1 og innkasserte sin andre strake seier. FOTO: JUNE R. JOHANSEN