Og den dagen ble det virkelig jublet på Fortunas daværende hjemmebane Aksla stadion. For da ble Gjøvik slått hele 5-1, og opprykket til Toppserien var klart.

Etter den sesongen flyttet Fortuna ned fra byfjellet og over i «danskeferga» Color Line stadion. Og dermed ble det bråstopp for alle hjemmeseire.

Hør på denne statistikken: På sine 15 spilte hjemmekamper siden den gang har Fortuna tatt til sammen fire poeng etter fire uavgjorte kamper, og tapt de 11 øvrige.

I år har Fortuna vunnet samtlige fire bortekamper i 1. divisjon. Men hjemme? Null seire, en uavgjort og tre tap. Borte har jentene målforskjellen 15-6 i år, hjemme er den 3-8.

Skjønner det ikke.

Andrea Hafsås, som var en av målscorerne i den «berømmelige» Gjøvik-kampen, skjønner like lite som alle andre av den begredelige statistikken på CLS.

– Vi trives jo der og har lyst til å spille der, men vi får ikke ut det vi kan. Nei, jeg fatter ikke at vi ikke har vunnet en hjemmekamp på halvannet år, sier Andrea.

Bør vinne

I morgen har hun et håp om at nullen i CLS-protokollen skal sprekke, når Fortuna er verter for Grand Bodø. Som slett ikke har imponert i år.

– Den kampen bør vi vinne. Målet vårt har hele tiden vært direkte opprykk igjen til Toppserien, og da må vi vinne hjemmekampene våre. Vi har fortsatt sjansen, men nå gjelder det å være gode også hjemme, mener hun.

Andrea er tapt for Fortuna etter neste helgs hjemmekamp mot Vålerenga. Da drar hun vekk for å studere, og hun får trolig følge av flere lagvenninner.

Så det begynner å haste med denne seieren, Fortuna!