Onsdag fikk ball være ball, nå skulle det bygges lag ved å ha det moro sammen i det strålende været i Valldal.

Etter en kort innføring i klatringens finesser på bakkenivå bar det til værs, i en 600 meters lang klatreløype på Døving. Og det var tydelig at ikke alle spillerne likte seg like godt åtte-ti meter over bakken. Men etter hvert fikk de taket på det – til og med Leke James som nesten måtte hentes ned i starten av løypa. Mot slutten av runden, i den såkalte «zip-line» over elva, var Leke et eneste stort glis der han suste av gårde.

Nykommeren El Mahdi Karnass fra Marokko syntes dette var en eksotisk og skikkelig moro dag på jobben.

- Neida, jeg var ikke redd.  Dette var bare kjempespennende, sa han.

- For en natur!

- Fantastisk opplevelse. Jeg har vært med på en såkalt Delta-uke med Vålerenga, men det var ei uke med blodslit og lite søvn. Dette var noe helt annet. Og for en natur det er her inne!, sa Mos Abdellaoue og himlet med øynene.

-  Jeg tror vi har svært godt av å gjøre noe annerledes av og til. Dette er lagbygging og restitusjon på samme tid, mente trener Jan Jönsson, som nøyde seg med å holde seg på bakken i går.

Etter klatreopplevelsen smakte det fantastisk med nyplukkede Valldal-jordbær og deilig grillmat. Og søndag er det Stabæk som skal grilles – på Nadderud.

Leke James fikk taket på klatreløypa etter mye om og men. Her er han virkelig «oppesen», med Valldalselva rett under seg. Foto: Staale Wattø
En perfekt AaFK-dag ble avsluttet med grillmat utendørs i det flotte været. Foto: Staale Wattø