Herd vant bortekampen mot Sunndal 0-3 lørdag i kampen om å kvalifisere seg til 2. divisjon.

Dermed har sunnmøringene sikret seg tre viktige bortemål foran returoppgjøret i Ålesund neste helg. Det ser dermed lyst ut for at distriktet vår et nytt lag opp til 2. divisjon.

Se tabellen i 3. divisjon

Slik var kampen:

Kampen startet klokka 15 i høljende regnvær på Sande stadion. Tilskuertallet på stadion var 654.

Etter 12. minutter gikk sunnmøringene fortjent opp i ledelsen 0-1.

Målet kom etter et hjørnespark fra Thomas Pedersen, som Andreas Ulvestad plasserte i mål med et hodestøt.

Etter en drøy halvtime spilt var det en full fortjent ledelse.

Herd dominerte

Herd hadde på det tidspunktet dominert kampen fullstendig. Laget hadde ytterligere tre store sjanser og kunne nærmest ha punktert kampen allerede da.

Sunndal kom bedre med det siste kvarteret i 1. omgang, men brukte mye energi på å klage på dommertrioen fra Sunnmøre.

Sigurd Kringstad fra Valder var mildt sagt en upopulær mann blant hjemmetilhengerne. Da omgangen ble blåst av, omringet hjemmelagets spillere og trener mannen i svart for å gi uttrykk for det de mente var flere avgjørelser i bortelagets favør.

På overtid hadde imidlertid Sunndal en stor sjanse til å utlikne da Vegard Øie var alene på tre meters hold.

Øie dundret til ballen, men Herd-keeper Bjørnar Hoel vartet opp med en fantastisk redning og hindret mål.

Mot slutten av 1. omgang ble det delt ut tre gule kort. Disse gikk til: Herds Jonas Larsen og Sunndal-spillerne Ståle Rønningen og Radek Bugai.

Sunndal-kjør

2. omgangen startet med et voldsomt kjør fra Sunndal, uten at det laget kom til de store sjansene på egenhånd det første kvarteret.

Herd-keeper Hoel serverte imidlertid hjemmelaget en gylden sjanse til utlikning da han bommet på en klarering utenfor feltet.

Ballen endte foran Herd-målet, men der klarte Sunndals Ola Ruud Ramsli kunststykket å skyte utenfor det tomme målet fra fem meters hold.

Herd-scoring og utvisning

Etter 75. minutter gikk Herd imidlertid opp til 0-2-ledelse ved Pål Erik Ulvestad.

Herd-spilleren fikk ballen fra en Sunndal-forsvarer, kom seg inn på rundt 14 meter og dundret ballen opp i nett-taket.

Umiddelbart etter målet ble det klabb og babb som endte med at Herd ble redusert til ti mann.

Jonas Larsen fikk rødt kort og måtte forlate banen, mens Erik Ruud Ramsli på Sunndal fikk gult kort.

Ny Herd-scoring

Selv med en spiller mindre på banen klarte Herd å øke ledelsen mot slutten.

Pål Erik Ulvestad sørget for nok et mål med en hardt skudd fra rundt 20 meter - en perlescoring.